Dags att anmäla sig till musikskolan i höst

Från i höst (2013) kan musikeleverna i Staffanstorps kommun välja mellan tre musikskolor – Musikskolan, PSS och Rockskolan. Ett nytt system med musikskolecheckar ger ökad valfrihet för alla barn och ungdomar som vill lära sig spela ett instrument.

– Vi breddar i höst musikverksamheten med en stor musiksatsning inom Staffanstorps kommuns skolor och vi hoppas att kön på 300 barn och ungdomar ska försvinna med den här satsningen, säger kultur- och fritidschef Mats Schöld.

– Vi hoppas även kunna ge plats åt alla som inte ställt sig i kön för att de inte tyckt det var någon idé.

Musikcheckarna innebär att barn mellan 7 och 19 år fritt kan välja var de vill ha sin musikundervisning.

– Två nya privata utförare, PSS och Rockskolan, deltar från i höst på samma villkor som den kommunala musikskolan.

– Och det är dags att anmäla sig redan nu, uppmanar Mats Schöld.

Genom checksystemet tillfaller lika stor subvention per elev de privata aktörerna som Musikskolan.

De tre musikskolorna

Musikskolan. Kurser: Träblås, brass, stråk, gitarr, elgitarr, piano, slagverk, trummor, sång, körsång, folkmusik, starta rockband, med mera. Musiklek för 6-åringar, musikverkstad för 7 – 8 åringar, instrumentlek för 7 – 8 (9) år och instrumentspel för barn med särskilda behov. Lokal: Egen och på Baldersskolan.

PSS – Piano- och Stråksalongen. Kurser: Trummor, elgitarr, bas, poppiano med ackord, starta rockband, befintligt band, kör, sång, piano, jazzpiano, stråkinstrument, gitarr, elgitarr, jazzpiano, brass, blockflöjt, tvärflöjt. Lokal: Baldersskolan.

Rockskolan. Kurser: Piano, keyboard, trummor, elbas, gitarr och sång samt bandcoachning. Lokal: Rockhelga, Skåningen i Staffanstorp.