Irländska festivalen i Hjärup blev åter en stor folkfest

Den irländska festivalen i Hjärups Jakriborg lördagen 1 juni inleddes med att himlens skyar öppnade sig… Men när världsartisten Liam O´Connor intog scenen hade regnet dragit bort och torget fyllts av hundratals glada festivalsbesökare från när och fjärran.

En gång är ingen gång, men två gånger är snudd på tradition…
För andra året arrangerades i lördags den irländska festivalen i Hjärup. Åter blev musikfesten en stor succé, trots en trevande start klockan 15 med ett hällregn över festplatsen på torget i Jakriborg.
Men när livemusiken inleddes ungefär en halvtimma försenad avtog regnet och sakta men säkert fylldes torget med besökare.

Först ut var det lokala bandet Irish Sidekick. Därefter kom Martin & Friends med sin irländska repertoar.

Strax före kl 19 var det så dags för kvällens huvudattraktion, världsartisten Liam O´Connor från Staffanstorps kommuns vänort Killarney på Irland.

Det var andra året i rad som världens snabbaste dragspelare Liam O´Connor uppträdde i Jakriborg. Han hade i år med sig ett helt nytt band och två nya dansare och gjorde åter stor succé bland festivalsbesökarna med sin fenomenala tvåtimmars tempofyllda musikshow utan paus.

Festivalen avslutades med ett fjärde band på scenen, Toddy Boys, också med högt tempo, höll kvar publiken i ett musikaliskt järngrepp fram till kl 23.

På plats på festivalen fanns, förutom cirka 600 besökare i publiken, även kommunledningen i Staffanstorp med Christian Sonesson i spetsen, samt en delegation från Killarneys kommunledning anförda av biträdande borgmästare Sean Counihan.

Den irländska festivalen arrangerades av Staffanstorps kommun i samarbete med Killarney kommun, Jakri AB samt de båda lokala restaurangerna Hjärups Bageri & Gastronomi och Kung Byxlös.

Text och Foto:Ivar Sjögren