Skånes mest talangfulla ungdomar till Staffanstorp

För andra året i rad anordnas ett av Skånefotbollens viktigaste sommararrangemang i Staffanstorp, Skånelägret, med Skånes 300 mest talangfulla ungdomsfotbollsspelare.

– De fysiska förutsättningarna är fantastiska. Ingen annanstans finns tre konstgräsplaner och två gräsplaner varav en A-plan, rosar Lars Eiswohld på Skånes fotbollsförbund.

Skånelägret är ett utbildningsläger för Skånes 300 bästa fotbollsungdomar 14-16 år, pojkar och flickor. Mellan 14 och 20 juni, samlas ungdomarna för träning, fotbollsutbildning och matcher på Staffansvallen.

”Ett lyft för oss”

– Skånelägret är en stor manifestation för skånsk ungdomsfotboll. Syftet är att i första hand utbilda och stimulera talangfulla spelare och instruktörer. För 14-årigarna är det även start för distriktslagsverksamheten med uttagning till första distriktslagssamlingen. För 15-åringarna är det en uppladdning inför Elitlägret i Halmstad och för 16-åringarna en förberedelse inför Distriktscupen.

– Staffansvallen har varit ett lyft för oss. Vi är inte beroende av vädret med tre konstgräsplaner att köra på. Allting är samlat vilket skapar jättebra förutsättningar att träna fotboll.

Stor välvilja

Spelarna bor och äter på Hagalidsskolan precis som i fjor.

– Vi är mycket nöjda även med förläggningen, säger Lars Eiswohld. Personalen visar verkligen stor välvilja  och det gäller alla från rektor till lärare, vaktmästare och matpersonal.

Lägret arrangerades tidigare i Landskrona. Men när Staffansvallen stod klar bestämde sig Skåneboll för att flytta lägret till Skånes finaste fotbollsanläggning.

– Detta visar att Staffansvallen verkligen var en rätt satsning, säger kultur och fritidschef Mats Schöld. Att få hit Skånelägret är en stor inspiration för våra fotbollsklubbar. Det lyfter hela kommunen och sätter verkligen fotbollen i Staffanstorp på kartan.

Arr. Staffanstorps kommun i samarbete med Skånes Fotbollsförbund