Bli ”Senior i skolan” i höst!

Du som är senior och vill uträtta något meningsfullt: Bli ”Senior i skolan” och hjälp till att sätta guldkant på tillvaron för eleverna i Staffanstorps kommuns skolor och även dig själv.

Alla som är intresserade av att bli ”Senior i skolan” uppmanas kontakta Taina Ahola eller Patrik Runesson på Staffanstorps kommun. Du väljer själv omfattning av ditt engagemang. Utbildningen ges under en halvdag den 27 augusti.

– Genom ”Senior i skolan” vill vi skapa ett möte mellan generationerna och möjlighet för seniorer att utbyta erfarenheter med dagens unga. Som senior ska du känna att du deltar i är något du har lust med och tycker är roligt. Du bestämmer själv hur mycket du vill engagera dig, säger Taina och Patrik.

Senioren får själv välja om det ska vara i förskolan, skolan eller inom fritidshemmets verksamhet.

Anmälan

Alla intresserade är välkomna till halvdagsutbildningen på Medelpunkten den 27 augusti kl 13 – 16, där det ges information om skolan idag, och vad det innebär att vara frivillig. Man får också träffa andra frivilliga som redan är ”Senior i skolan. Anmälan görs till Taina Ahola på Medelpunkten 046 – 25 12 99 eller Patrik Runesson 046-25 12 15. De ger också gärna mera information.

– Seniorer är bara unga människor som har blivit lite äldre. Konstigare än så är det inte, säger Taina och Patrik.

Text:Ivar Sjögren