Föreningarnas dag och Jubileumsloppet 14/9 – 2013

Föreningarnas dag och Jubileumsloppet förra året blev så lyckade att Staffanstorps kommun beslöt sig för att permanenta båda evenemangen. Den 14 september är det dags igen.

– Föreningarnas dag är ett ypperligt tillfälle att visa upp sin förenings verksamhet och hitta nya medlemmar och ett jättefint tillfälle för Staffanstorpsborna att se vad föreningslivets har för spännande erbjudanden och aktiviteter, säger kultur och fritidschef Mats Schöld.

Inbjudningar till föreningslivet har sänts ut. De föreningar som anmäler sig kallas till informationsmöte i Rådhuset. Anmälan bör ske senast den 10 juni. Anmälan och kontakt:mats.schold@staffanstorp.se.

– Vi hoppas att alla som var med i fjor kommer med i år igen och vi hoppas såklart på ännu fler föreningar i år, säger Mats Schöld.

Jubileumsloppet

– Jubileumsloppet i fjor var så lyckat att det behåller både namn och sträckning, säger Taina Ahola och Mats Schöld på Staffanstorps kommun. Se förra årets Resultatlista av Jubileumsloppet

Loppet på 7,5 km går från Hjärup till Staffanstorp. Man går, joggar, lunkar eller löper. Precis som man vill i egen takt. Uppvärmning och start sker vid Studio S i Hjärup.

Målgång sker på Torget vid Rådhuset i Staffanstorp. Funktionärer finns längs vägen och en vätskekontroll ungefär halvvägs. För att förenkla det hela i år bjuds löparna på buss mellan Staffanstorp och Hjärup. Anmälan till bussen görs i samband med anmälan till loppet.

Anmälan

Anmälan görs på www.studios.nu senast fredag 6 september. Deltagaravgift är 100 kr. Efteranmälan 150 kr. Förutom priser till de tre första, både damer och herrar, lottas det även ut ett antal priser på nummerlapparna.

Preliminärt program:

11.00 – 13.00.

Inregistrering/Incheckning vid Studio S, Tösavägen i Hjärup.

13.00. Jubileumsloppet

14.00. Vinstutdelning

Vill du vara funktionär eller på annat sätt medverka på Jubileumsloppet, kontakta Taina Ahola 046-25 12 99 eller mejla

Jubileumsloppet är ett samarbete mellan olika föreningar, hälsovalsenheter och Staffanstorps kommun.