Här kan du parkera i Hjärup i sommar!

Parkeringskarta Hjärup

Parkeringsplatserna i Hjärups centrum ska byggas om i sommar. Efter lång tid av förberedelser inleds i sommar förarbetena inför byggandet av Hjärups nya bocentrum.

Du som har ärende till Hjärups centrum: Se på Kartan! Var du kan parkera istället!

– I samband med detta ska vi bygga om den allmänna miljön kring centrum, vilket innefattar den södra parkeringsplatsen, säger samhällsbyggnadsingenjör Joel Sandler på Staffanstorps kommun.

– Det innebär att det under sommaren blir färre p-platser. Vi är inte är helt klara vid terminsstart. Därför vill vi gärna visa andra möjligheter för dem som har ärenden till centrum under byggperioden.

– Det första som sker är att den södra parkeringsplatsen mellan Ängslyckans dagis och de nuvarande byggnaderna i centrum stängs av för att byggas om. Den allmänna p-plats som i dag ligger vid centrum, bredvid pizzerian, kommer från i höst att tillhöra Bonum inom Riksbyggen som ska bygga Hjärups Bocentrum. P-platsen blir med all sannolikhet privat boendeparkering i framtiden.

Allmänna p-platser

Många invånare i Hjärup har ärenden till Hjärups centrum. Därför utökar Staffanstorps kommun antalet allmänna p-platser på den stora p-platsen i södra delen.

– Totalt kommer antalet p-platser att minskas från 85 i dag till cirka 45 i framtiden. Men det finns p-möjligheter även i gatunätet runt centrum som vi nu vill hänvisa till, säger Joel Sandler.

(SE KARTANS BLÅ FÄLT).

Tips: Ta cykeln

Joel Sandler har även ett annat förslag än att ta bilen till centrum:

– Under ombyggnaden, och om vädret tillåter, så är det ett bra tillfälle att ta sig till skolan med cykeln eller varför inte promenera. Hjärup har många bra och trygga cykelvägar från bostadskvarteren till centrum.

Text:Ivar Sjögren, artikel från StaffanstorpsAktuellt (tidigare publicerad den 30 maj)