Upplev Ystad Military Tattoo i Staffanstorp!

The Southern Highlanders Pipes and Drums Foto & Licens: Ystad Military Tattoo

Torsdagen den 15:e augusti, klockan 13, får vi fint besök i Staffanstorp.
Då gästas Balders hage av två berömda musikkårer – den fantastiska säckpipeblåsarorkestern Southern Highlanders Pipes and Drums från södra England samt Sveriges främsta hemvärnskår Hemvärnets musikkår Göteborg.  

Konserten i Balders hage i Staffanstorp pågår i cirka 1,5 timme. Hemvärnets musikkår Göteborg inleder kl 13 och därefter tågar den brittiska säckpipeorkestern in på gräset.

Båda orkestrarna deltar i Ystad International Military Tattoo  14 – 17 augusti och besöker tordagen 15 augusti Balders Hage i ett samarbete mellan Ystad International Military Tattoo och Staffanstorps kommun.

The Southern Highlanders Pipes and Drums

Säckpipekåren Southern Higlanders är ett internationellt erkänt band som rekryterar säckpipespelare i södra England för att framföra det allra bästa av skotsk musik. Under enbart de tre senaste åren har kåren deltagit i internationella militärmusikfester i Tyskland, Schweiz, Spanien, Italien och Holland. Kåren bär full ceremoniuniform med kilt, ”feather bonnet och sporran.

Tattoo Hemvärnets Musikkår Göteborg

 

Hemvärnets Musikkår Göteborg

Musikkåren är en av Sveriges äldsta och största hemvärnsmusikkårer, bildad 1941. Till och med i början av 1970-talet bedrevs verksamhet som en traditionell militärmusikkår, därefter omdanades orkestern till en symfonisk blåsorkester och i samband med detta antogs även ett civilt namn, Göteborg Symphonic Band.

Ystad International Military Tatto är en ideell förening som värnar om det militärmusikaliska arvet i Sverige. Kom och njut av god musik föreställningen är gratis.

Text:Ivar Sjögren och www.ystadtattoo.se