Vänortsfest med Grimmen på Torget!

Nu är det snart åter dags för vår tyska vänort Grimmen att på Torget i Staffanstorp generöst bjuda alla boende i Staffanstorps kommun på sina välsmakande nordtyska specialiteter. Kom och smaka du också!

Alla som var med minns säkert den härliga stämningen vid Grimmens besök i Staffanstorp förra året – och förrförra året och…

Lördagen den 31 augusti är det åter dags för vår vänort Grimmen att bjuda in till den stora traditionella vänorts- och matfesten på Torget i Staffanstorp.

Grimmen bjuder på matkalas med nordtyska specialiteter; korvar, fläsk, sauerkraut, ärtsoppa, bröd, läsk, vatten, kaffe och kakor i långa banor.

Ett par tusen boende i Staffanstorps kommun brukar sluta upp och njuta av anrättningarna som alltid serveras till tonerna av Grimmens välljudande blåsorkester.

Som vanligt serveras öl och alkoholfria drycker i Lions Clubs öltält.

På kvällen bjuder Staffanstorps kommun in till en skånsktysk fest för våra tyska vänner på Gästis. Där kan du köpa skånsk-tysk buffé och en mässingsorkester underhåller. Allmänheten är hjärtligt välkommen!

Kort fakta om vänorten Grimmen

Grimmen är en liten medeltida kulturstad, troligen grundad på 800- eller 900-talet med en ringmur från 1200-talet. Grimmen har en stark historisk svenskanknytning. Orten med sina knappt 12 000 invånare ligger bara 21 mil från Staffanstorp, tre mil öster om Stralsund och tre mil väster om Greifswald.

Program

Kl 12 – 15.30 Torget

Grimmen bjuder alla Staffanstorpare på nordtyska läckerheter och specialiteter! Grimmens musikkår underhåller. Lions serverar öl i öltältet.

kl 19-23 Gästis

Tyskskånsk afton tillsammans med våra tyska gäster från Grimmen. Mässingsorkester underhåller. Öppet för allmänheten.

Arrangeras av Grimmens och Staffanstorps kommuner i samarbete med Lions Club Staffanstorp, Staffanstorpshus, Gästis.

FOTNOT

Varje år bjuder Staffanstorps kommun tillbaka när kommunledningen tillsammans med Skånska Sillacademien reser till Grimmen och bjuder Grimmenborna på ett mycket uppskattat sillbord samt skånsk musik i stadens Kulturhus och på stadens två äldreboenden.

Text och bild: Ivar Sjögren