Avslutning för Sommarlovsentreprenörer

Årets upplaga av Sommarlovsentreprenörerna i Staffanstorp avslutades den 15 augusti med slutsummering, diplomutdelning och en jurybedömd pristävling där hela 8.000 kronor delades ut. Totalt har elva ungdomar deltagit i projektet.

Projektet har haft Staffanstorps kommun som huvudman med handledare från Arbetsmarknadsenheten och Business Port.

Priset Årets Sommarlovsentreprenör, 4.000 kronor, skänkt av Staffanstorps kommun, gick till Johanna Wändel med företaget Raw Snacks, med försäljning av delikatesskonfektyr såsom chokladbullar tillverkade av dadlar/kakao, havrekakor med russin/äpple

Juryns motivering lyder:

” Johanna Wändel med projektet Raw Snacks har funnit en modern affärsidé som ligger rätt i tiden och genomfört det tilldelade uppdraget mycket väl. Redovisningen är tydlig och enkel med bra ekonomiredovisning. Vi uppskattar analysen av framtiden för att kunna utveckla verksamheten till ett kommande företag. Vidare ser juryn positivt på självkritiken som i sin förlängning ger ständiga och nödvändiga förbättringar i alla verksamheter.

Vi önskar dig lycka till i ditt framtida entreprenörskap.”

Priset Bästa Marknadsföring, 2.000 kronor, skänkt av Företagsgruppen, tilldelades Alva Esping, som erbjuder tjänster inom grafisk design, kommunikation, konst och webbdesign. Visitkort, logotype, trycksaker, kontakter med tryckerier, hemsida eller en komplett grafisk profil för dig eller ditt företag.

Juryns motivering:

” Priset går till en person som under sommaren genomgått en personlig utveckling som person och företagare. Visar på en stor framtida potential. Har skapat ett tilltalande marknadsmaterial och särskiljer sig med en offensiv marknadsinsats som bygger på det personliga mötet.”

Slutligen priset Bästa Entreprenörsinsats, 2.000 kronor, skänkt av Företagsgruppen, gick till Johanna Wändel för en att hon valt en hållbar affärside’, visat stort engagemang, haft massor av energi och brunnit för ide’n, samt hennes funderingar kring att öka volym och lönsamhet via grossistledet.

Text och foto: Claes  Nilsson, Business Port Staffanstorp