Höstens författarkvällar på biblioteket i Staffanstorp

Tomas Sjödin Foto: Richard Eriksson

Besök en av höstens fem författarkvällar och lyssna på till exempel Tomas Sjödin den 5 september. Han har berört många med sina böcker. Den 17 september kommer Stefan Edman. Bengt Liljegren kommer den 2 oktober, Zinat Pirzadeh den 28 oktober och Kristina Ohlsson den 27 november.

Till en kostnad av 70 kronor per författarkväll inklusive fika.

Tomas Sjödin: ”Att hitta ord som är små nog för stora känslor ”

Torsdagen den 5 september kl.19.00

Tomas Sjödin Foto och licens: Richard ErikssonTomas Sjödin är författare, krönikör, föredragshållare och pastor. I oktober kommer hans tionde bok ”Det händer när man vilar”. Denna kväll berättar han om hur skrivandet började och blev en viktig del av hans liv. Tomas har berört många med sina böcker men också med sina sommar- och vinterprat i Sveriges Radio och han har under många år varit krönikör åt Göteborgs-Posten. Förköp från och med den 22 augusti.

Stefan Edman: ”Går världen åt rätt eller fel håll? – en kväll om mat, klimat och biologisk mångfald”

Tisdagen den 17 september kl.19.00

Stefan Edman Foto:PrivatStefan Edman, biolog, författare och krönikör, ger oss en spännande kväll kring mat, miljö och biologisk mångfald. Stefan Edman är välkänd för sin förmåga att ge intressanta perspektiv på svåra frågor och att på ett lättfattligt och spännande sätt beskriva komplicerade sammanhang i natur och miljö. Stefan har skrivit 40-talet böcker om natur-miljö-människa. Han har bland annat varit miljörådgivare åt statsminister Göran Persson och generalsekreterare i Oljekommissionen. Förköp från och med den 3 september.

Bengt Liljegren: ”Winston Churchill – människan”

Onsdagen den 2 oktober kl.19.00

Bengt Liljegren Foto och licens: Anette RasmussonKritikerrosade Bengt Liljegren är aktuell med en ny biografi. Efter framgångarna med böcker om Karl XII, Alexander den store, Adolf Hitler och Pink Floyd har han nu tagit tjuren vid hornen och skriver om ännu en omdebabatterad gigant: Winston Churchill, en av 1900-talets lysande profiler. De flesta känner honom som mannen med cigarren och V-tecknet, en man som på ett avgörande vis påverkade andra världskrigets utgång. Bengt Liljegren berättar om Winston Churchill, människan bakom myterna. Förköp från och med den 18 september.

Zinat Pirzadeh: ”Fjäril i koppel”

Måndagen den 28 oktober kl.19.00

Zinat Pirzadeh Foto och licens: Armand PhotoZinat Pirzadeh är persisk-svensk komiker, skådespelare och föreläsare. Bakom sig har hon krig, revolution och utvisningshot under tre år. Många blev starkt berörda när hon sommarpratade i Sveriges Radio och berättade om sin uppväxt i Iran, flykten från ett tvångsäktenskap och kampen för att hon och hennes son skulle få stanna i Sverige. Först efter nästan 20 år här har hon orkat gå till botten med vad som verkligen hände. Zinat Pirzadeh turnerar nu med sin standupföreställning ”Bakis i burkan” och kommer till Staffanstorp och berättar om sin bok ”Fjäril i koppel” som beskriver hennes uppväxt och flykt. Förköp från och med 14 oktober.

Kristina Ohlsson: ”Davidsstjärnor och  glasbarn – en kväll om att skriva spänning för vuxna och barn”

Onsdagen den 27 november kl. 19.00

Kristina Ohlsson Foto: Thron UllbergHör Sveriges nya deckarstjärna Kristina Ohlsson berätta om sin senaste kriminalroman ”Davidsstjärnor” och sin första barnbok med titeln ”Glasbarnen”. Kristina Ohlsson, som gjort karriär på försvarshögskolan, Rikspolisstyrelsen och arbetat med terrorfrågor vid organisationen OSSE i Wien, är numera författare på heltid. ”Askungar” kom 2009 och ”Tusenskönor” belönades med Stabilopriset och nominerades till bästa svenska kriminalroman 2010. ”Änglavakter” och ”Paradisoffer” är andra titlar på böcker skrivna av Kristina Ohlsson.

Förköp från och med 13 november.

Biljetter släpps 14 dagar innan arrangemanget.

Förköp av biljetter på biblioteket i Staffanstorp. Max 2 biljetter/person. Telefonbokning från kl. 10 på tel 046-25 12 66. Insläpp kl.18.45

OBS! Bokade biljetter som inte hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget läggs ut till försäljning. Sålda biljetter återlöses ej.

Ett samarbete mellan Kultur & Fritid Staffanstorps kommun, S:t Staffans församling och SPF Club 230. Mediasponsor:Spegeln