Fantastiskt sommarväder när Baldersskolan invigdes!

I dag torsdag den 12/9 var det invigning av nya Baldersskolan med massor av gäster, lättsamma tal, många blomsterkvastar och mycket sång och musik.

Det var hundratals som kom för att uppvakta och gratulera den nya skolan och uppleva den historiska dagen, både vanliga staffanstorpare, före detta och nuvarande elever och givetvis många politiker och tjänstemän.

Det blev en glad invigning med lättsamma tal och mycket sång och musik i ett fantastiskt sommarväder.

– Detta är skolan som andra kommer att besöka för att få tips och nya idéer för sina skolor, konstaterade stolt och glad kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson som för 20 år sedan själv var elev i skolan som då hette Centralskolan.

– Jag gick på Hagalidskolan i min ungdom, men i dag hade jag velat gå här, konstaterade barn- och utbildningsnämndens ordförande Nino Vidovic skämtsamt när han invigningstalade.

– Jag har aldrig varit på en skola som är så fin som denna, sa rektor Anne Björcke Nilsson. Staffanstorp är en kommun som satsar mycket på skolan. Man vill ha bra skolor, det är tydligt uttalat. Man satsar verkligen på barn och elever här i kommunen.

– Skolan är fantastisk, säger biträdande rektor Cia Dufwa. Allt är helt nytt, lokalerna är nya, möblerna är nya, personalen till stora delar ny. Och även många elever är nya. Att förändra en 6-9 skola till en f-9 skola är en stor förändring, så nu ska vi jobba oss samman så att det verkligen blir vår skola! 

Text & Foto: Ivar Sjögren