Ny bensinmack vid Borggårdsrondellen

Inom kort öppnar en ny automatiserad bensinstation vid Borggårdsrondellen invid väg 108. Det är macken från Malmövägen i Staffanstorp som byter placering. Foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

En ny bensinstation ser snart dagens ljus vid 108:an i Staffanstorp och en gammal klassisk mack vid Malmövägen är snart ett minne blott.

Det är den gamla OKQ8-macken vid Bil & MC som flyttas ut till Borggårdsrondellen vid väg 108. Arbetet är i full gång och skyltar på plats berättar att den nya automatmacken ”öppnar inom kort”.

– Macken öppnar i början av november om allt går som det ska. Den gamla stängs någon gång i slutet av november eller början av december. Det blir några veckors överlappning, säger Anders Celander på Bil & Mc som driver den gamla macken och även kommer att ansvara för den nya automatmacken.

– Marken är såld till OKQ8 och affären går ungefär jämnt ut med de kostnader vi haft för att projektera, planera, flytta ledningar och annat, säger samhällsbyggnadsingenjör Joel Sandler på Staffanstorps kommun.

”I alla tider”

Många staffanstorpare har minnen från macken vid Malmövägen som legat på samma plats i många år.

– Det är en klassisk bensinmack som försvinner från centrum. På den gamla platsen har det funnits en mack ”i alla tider” och det har varit en form av knutpunkt för många, säger Joel Sandler.

– Den här funnits där sedan 1958, först var det en Gulf-mack och sedan blev det en OKQ8-mack, och visst har det varit en mötesplats i många år, säger Anders Celander som själv är född 1957 och har bott i Staffanstorp hela sitt liv.

Nya läget ett ”jätteplus”

Han äger själv marken vid Malmövägen där han drivit mack och bilfirma i snart tio år.

– Jag tror flytten av macken blir positivt för det ger mig bättre plats till bilförsäljningen vid Malmövägen. Jag har en del planer, men ingenting som är klart än. Han tror mycket på det nya läget för macken.

– Läget är ett jätteplus, säger han. Det finns ju ingen miniprisanläggning längs 108:an, utan bara bemannade mackar.

Text & foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

 

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Blanketter/e-tjänst

  pool

  Staffanstorps kommun har ingen e-tjänst, men håller för närvarande på att utveckla sina e-tjänster. Letar du efter blanketter kan du hitta dessa här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »