Minska avfallet, köp inte skräp

Kampanj Köp inte skräp

Upplev historien om ditt avfall, ett test med tankeväckande resultat. Du kan också tävla med en idé om hur du kan påverka framtiden. Var med och tävla med en idé om hur vi kan påverka framtiden!

Tävlingen pågår under perioden 4 november 2013 till och med 31 december 2013.

Utveckling och framsteg är något fantastiskt och spännande. Mycket positivt händer på vår jord. Men det finns också en baksida. En bakgård. Där avfallet från vår utveckling och våra framsteg samlas.

Om vi fortsätter köpa, slänga och producera i den takt vi gör nu, kommer det globala avfallet att ha ökat med 72% år 2025.

Det är snart. Och det är mycket.

Och det ställer krav på oss. Att minska avfallet. Att se att vi alla är med och påverkar. Men främst. Att vi kan påverka.

Hur påverkar du?

Genom att laga gamla prylar, köpa begagnat och undvika onödigheter kan du bidra till en renare framtid. Avfallsmängderna ökar varje år.

Trenden måste brytas för att vår jord ska orka med. Om du ska börja med ett område där du kan göra skillnad, börja med att inte kasta mat!

”Köp inte skräp” är en kampanj som vill få folk att tänka över hur konsumtion påverkar avfallsmängder och miljö. På kampanjsajten kan du uppleva Historien om ditt avfall, ett test med tankeväckande resultat. Var med och tävla med en idé om hur vi kan påverka framtiden! På webbplatsen finns också tips på enkla saker man kan göra, och information om avfallstrappan.

Köp inte skräp är ett samarbete mellan Sysav och de 14 ägarkommuner i södra Skåne.