Första bollsparken i Hjärup i strålande sol!

Det var många hundra hjärupsbor som mötte upp i strålande solsken när ”Första bollsparken” i söndags sköts ut över det område som ska bli Hjärups nya idrottsplats.

Första bollsparken var en variant av ett ”första spadtag” och utgjorde startskottet för anläggandet av Staffanstorps kommuns nya  efterlängtade idrottsplats med klubbhus i Skånebyn i Hjärup.

De fyra symboliska bollsparkarna utfördes av kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson, Emma Johansson och Jan Manshed från Uppåkra IF, samt Peter Svenningsson från Veidekke Entreprenad AB.

Evenemanget inleddes med rockmusik med lokala ungdomsbandet The Reason. Därefter bjöds det på en lekfull fotbollsmatch där politiker och byggare i Rådhuslaget mötte ett lag med barn och ungdomar i åldrarna 7 – 13 år från Uppåkra IF. Matchen slutade 1 – 1.

Alla bjöds på mycket populär gratis korv, bröd och läsk och som avslutning blev det godisregn för de minsta.

Hjärups nya idrottsplats blir en modern anläggning med tre nya bollplaner, två av dessa i konstgräs och A-planen i gräs. Nuvarande gräsplan ingår i den nya anläggningen. Totalt blir det därmed fyra bollplaner.

Det blir nytt klubbhus med omklädningsutrymmen i två plan med terrass i öster, separat maskinförråd byggs intill. Bilparkering anläggs både i väster, öster och söder om anläggningen. Parkeringen i väster kan även användas av framtida parkbesökare.
Idrottsplatsen byggs med kraftig belysningsanläggning och nätstaket runt om i olika höjder. Infarten ska ske från Lundavägen. Entreprenör är Veidekke Entreprenad AB. Kostnaden beräknas till 31 miljoner kronor.

Den 30 augusti 2014 ska konstgräsplanerna vara klara för invigning. Hela anläggningen med även den nya A-gräsplanen beräknas stå färdig i juni 2015.

Bilden: Första bollsparken på Hjärups nya idrottsplats. Här skjuter kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson, Emma Johannesson och Jan Manshed från Uppåkra IF, samt Peter Svenningsson från Veidekke Entreprenad AB mycket koncentrerat ut sina bollar ut över det nya idrottsområdet intill Lundavägen.

Foto & Licens: Mats Schöld Text:Ivar Sjögren