Missa inte vårens författarkvällar på biblioteket

Besök gärna en av vårens fem författarkvällar på Staffanstorps bibliotek. Först ut är Johan Unenge den 22 januari. Johan var landets första läsambassadör. Den 13 februari kommer Kjell Wik. Lena Ebervall & Per Samuelson kommer den 6 mars. Charlotte Erlanson-Albertsson den 1 april och Anna Jansson den 22 april.

Till en kostnad av 70 kronor per författarkväll inklusive fika.

Onsdag 22 januari kl.19.00

Johan Unenge: ”Barn läser inte böcker – spelar det nån roll?”

Johan Unenge är författare, illustratör och serietecknare och var landets första läsambassadör åren 2011-2013. Han kommer att tala om läsningens betydelse för barn och unga, men också om hur vi vuxna ska kunna locka barn och ungdomar i vår omgivning till läsning. ”Det borde vara lika självklart att hjälpa barnen hålla läslusten vid liv som att skjutsa till träningar och peppa till andra aktiviteter.”

Förköp från den 8 januari.

Torsdag 13 februari kl.19.00

Kjell Wik: ”Statarkorpralen”

Denna släktkrönika handlar om livet för 100 år sedan här i trakterna. Kjell Wik har forskat om sin egen farfar Per Wik och hans hustru Ida. Per Wik var indelt soldat och statare på Klågerupsgården. Därifrån blev familjen utkastad och efter några år i Nevishög fick familjen en ordentlig bostad på Vinningegården. Efter att ha slitit ont och flyttat runt ett antal gånger lyckades familjen till slut köpa ett eget hus på Åttegränd i Hjärup. Kjell Wik berättar om sin bok och om statartiden. Förköp från den 30 januari. Staffanstorps Hembygdsförening är medarrangör denna kväll.

Torsdag 6 mars kl.19.00

Lena Ebervall & Per E Samuelson: ”Mördaren i folkhemmet”

Kommer ni ihåg Olle Möller? Efter ett intensivt researcharbete har de båda advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelson skrivit en roman, spännande som en thriller, om hur en enskild svensk medborgare blev behandlad när polis, åklagare, press och domstolar på förhand bestämt sig för att han var skyldig. Idrottsmannen Olle Möller dömdes för

mordet på 10-åriga Gerd och åtalas 20 år senare för mordet på Rut Lind. Fjugestamordet toppade alla löpsedlar. Det är lätt att dra paralleller till Quickfallet. Detta är författarduons andra roman. 2008 kom ”Ers majestäts olycklige Kurt”. Förköp från den 20 februari.

Tisdag 1 april kl.19.00

Charlotte Erlanson-Albertsson: ” Den smala midjan”

Vilken kost främjar en smal midja? Charlotte Erlanson-Albertsson vet. Hon är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet och har skrivit flera böcker, bland annat ”Maten som stärker din hälsa” och ”Kokbok för hjärnan”, samt debattartiklar om mat och hälsa. Ikväll pratar hon om vilken kost som främjar just en smal midja, andra dieter, LCHF, Medelhavsmat, 5:2, Livsmedelsverkets rekommendationer med mera. Vilka fördelar respektive nackdelar finns det med de olika dieterna? Vad ska vi egentligen äta för att hålla vikten och må bra? Förköp från den 18 mars.

Tisdag 22 april kl.19.00

Anna Jansson – skaparen av kriminalinspektör Maria Wern

”Stum sitter guden” hette den första kriminalromanen med Maria Wern som huvudperson och den har följts av flera. Däremellan har Anna Jansson skrivit böcker för både barn och för vårdsektorn. Böckerna om Maria Wern har gjort succé som TV-serie med Eva Röse i huvudrollen. I mars 2014 utkommer ”Skymningens barfotabarn” där Maria Wern får reda ut mordet på 90-årige Heinz Meyer. Det förflutna kastar sina mörka skuggor över invånarna på Gotland. Förköp från den 8 april.

Lokal: Staffanstorps bibliotek, hörsalen.

Biljetter släpps 14 dagar innan arrangemanget.

Förköp av biljetter på biblioteket i Staffanstorp. Max 2 biljetter/person. Telefonbokning från kl. 10 på tel 046-25 12 66. Insläpp kl.18.45

OBS! Bokade biljetter som inte hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget läggs ut till försäljning. Sålda biljetter återlöses ej.

Ett samarbete mellan Kultur & Fritid Staffanstorps kommun, S:t Staffans församling och SPF Club 230. Mediasponsor:Spegeln