Sportlovsaktiviteter för ungdomar i alla åldrar!

Det är ett fullmatat program för sportlovslediga barn och ungdomar som presenteras i Staffanstorps kommun i år med många olika aktiviteter. Programmet innehåller många spännande nyheter för året. Sportlovet startar vecka 8, 17-22 februari 2014.

Som vanligt erbjuder fritidsgårdarna skidåkning i Vallåsen, 5-kamp, bowling och fotbollsturnering.

Men i år erbjuds också flera nyheter och aktiviteter för alla lediga barn och ungdomar.
I samarbete med flera föreningar bjuder Staffanstorps kommun på gratis ponnyridning, scouting, skateboardåkning och leksaksbytardag på Torget.
Här skapas även möten mellan gamla och unga när PRO och SPF bjuder ungdomarna på varm choklad på Torget. Läs mer i programmet!

Spela i band på Sportlovet!

Om du ska vara hemma på sportlovet har du världens chans att gå med i ett nystartat band och repa varje dag med elgitarr, trummor, bas, keyboards och mikrofoner. Läs mer på Musikskolans webbplats

Besök brandstationen!

Kometvägen 1. Onsdag 19/2 kl. 11-13. Hur ser det ut inne i en brandstation? Vill du provsitta i en brandbil? Vi bjuder på varm korv.

Sportlovet på Biblioteket

Måndag 17/2 kl 10.30 & kl 13 på Staffanstorps bibliotek

Hundbert Dogson med den Orkestern

En popföreställning om den stora gårdshunden Hundbert Dogson som styr och ställer med de andra djuren på gården. En popföreställning för om glädje, sorg, utanförskap och gemenskap. Gratisbiljetter fr.o.m. 10 februari.

Arr. Kultur & Fritid och Musik i Syd

Tisdag 18/2 kl 13 på båda biblioteken

Film

Onsdag 19/2 kl 13 på Hjärups bibliotek

Pyssel: Gör krympisar!

Skapa ditt eget smycke eller nyckelring av krympplast. 6-12 år.

Torsdag 20/2 kl 10 på Staffanstorps bibliotek, hörsalen

Tove Jansson-jubileum

Vi pysslar med lera och Mumintema!

Mysiga aktiviteter på Torget för mindre barn

På Torget i Staffanstorp klockan 10-13 bjuder varje förmiddag en rad föreningar på mysiga aktiviteter.

Måndag 17/2: Gratis ponnyridning med Staffanstorps Ridsportförening.

Tisdag 18/2: Baka pinnbröd med Staffanstorps Scout- kår Djurslöv.

Onsdag 19/2: Nybörjarskate På grund av regnet har Nybörjarskaten på skaterampen på Torget i Staffanstorp med instruktör från Skate Malmö kl 10 – 13 idag skjutits upp till torsdagen 20/2 samma tid.

Torsdag 20/2: Leksaksbytardag med Lions. Nybörjarskate klockan 10-13

Måndag-fredag: PRO och SPF bjuder på varm choklad på Torget kl 11-12.

Tisdag-fredag: En riktig skateboardramp är öppen endast för de mindre barnen kl 10-13 och därefter för alla åldrar.

En stor nyhet för i år är att det kreativa projektet Express Yourself drar igång på allvar på båda fritidsgårdarna med foto-, bloggar- och skrivarworkshops och spännande tävlingar. Samt att ett stort Minecraftevent genomförs i både Hjärup och Staffanstorp. Anmäl dig senast 15 februari på gårdarna eller på expressyourself@staffanstorp.se.

Kolla i programmet vilka tider som gäller för skrivar- och fotoworkshops på Skåningen och Forum Hjärup samt Mindcraft i Hjärupslundskolans matsal och i Bibliotekets hörsal!

Foto, bloggar- & skrivarworkshops

Skåningen och Forum Hjärup den 17 februari

Kom och träffa bloggaren Lucas Novik som tipsar om bloggvärlden och hur man bloggar. Inspirationsövningar med författaren och låtskrivaren Mårten Sandén (Petrinideckarna) som tipsar om möjligheter och svårigheter. Lägg upp din text på vår nya community expressyourself.se.

Fotosafari – Forum Hjärup och Skåningen den 17 februari.
Kom och träffa proffsfotografen Emil Malmborg som ger oss matnyttiga fototips. Vi går sedan ut och tar bilder på olika teman. Ta med digital kamera eller smartphone. Några kameror lånas ut. Lägg upp och tävla med dina bilder på vår nya community expressyourself.se!

Skåningen: Skrivarworkshop 10.30-12. Fotoworkshop 13-14.30

Forum Hjärup: Fotoworkshop 10.30-12. Skrivarworkshop 13-14.30
Anmäl senast 15/2 på gårdarna eller på expressyourself@staffanstorp.se. Du som är med båda passen i Hjärup eller Staffanstorp bjuds på lunch.

Spela Minecraft

Hjärupslundsskolan den 18 februari och i Bibliotekets hörsal den 19 februari: Ta med din dator och spela det populära äventyrs- och byggspelet Minecraft.
Anmäl senast 15/2 på gårdarna eller på expressyourself@staffanstorp.se. Lättare förtäring ingår.

Anmälan till vissa aktiviteter

Anmäl dig på Skåningen (046-25 11 69) eller Fritid Hjärup (046-25 16 50) senast den 15 februari om anmälan behövs och datum inte angets. Alla arrangemang är kostnadsfria om inget annat anges. Hämta en anmälningslapp eller skriv ut en från webbplatsen.

Alla arrangemang är drog- och alkoholfria.

Behöver du skjuts till eller från fritidens evenemang? Prata med din fritidsledare!