Staffanstorps GIF prisad som årets idrottsförening

Staffanstorps GIF var en av tio föreningar som i torsdags  utsågs till årets förening och belönades med 100 000 kronor på Eldsjälsgalan.

Motiveringen är att föreningen är en god representant för svenskt föreningsliv och klubben arbetar aktivt med en bra värdegrund där den lokala förankringen och gemenskap är viktiga ingredienser.

FAKTA

Varje år utser Folkspel under Eldsjälsgalan, Årets Ledare, Årets Unga Ledare och Årets Förening. Eldsjälarna är hjärtat i föreningarna och genom sitt engagemang sprider de energi till övriga medlemmar. Genom sin outtröttlighet och urbota envishet bär de föreningen på sina axlar. Och oftast gör de det i tystnad. De framhäver aldrig sin egen insats, de slår sig inte för bröstet eller pekar med dömande pekfingrar. Istället kör de bara på, match efter match, träning efter träning, år efter år.