Se filmen ”Att skiljas”

Kan man slänga brudklänningen i en container? Vad gör man med kristallglasen ingen vill ha? Att skiljas av Karin Ekberg är en tragikomisk dokumentär som skildrar de allra sista akterna i ett långt äktenskap. En film om att trevande söka en början i det som – äntligen och tyvärr – är slut. 

Måndagen den 24 mars kl.19.00 visar vi filmen här i Staffanstorp på biblioteket i Hörsalen, Entré: 60:-. Biljetter säljs vid entrén.

Efter 38 år tillsammans ska Karins föräldrar plötsligt skiljas. Från varandra och från huset där de bott i ett kvarts sekel. Stämningen är spänd när de möts på helgerna för att dela upp alla saker. Karins mamma har redan börjat sitt nya liv i en ny lägenhet och dansar genom vardagsrummet med en osynlig kavaljer medan Karins pappa fastnar i minnen i det stora huset som ekar allt tommare. Men den oundvikliga flytten sätter saker i rörelse och innan ett år passerat tar även hans liv en helt ny riktning.

Affisch”Att skiljas är en varm, underhållande och i slutändan hoppfull film för alla som berörts av uppbrott: skilsmässobarn, de som lämnat, de som blivit lämnade. Alltså: en film för oss alla.” skriver Sydsvenska Dagbladets recensent som ger filmen fyra hästar! Filmen hade biopremiär 7 mars.

Arr. CineSkåne i samarbete med Kultur & Fritid Staffanstorps kommun