Staffanstorp får EM-kval i fotboll!

Staffanstorps kommun har tackat ja till en förfrågan från Svenska fotbollsförbundet om att stå värd när EM-kvalet i fotboll för damer F 18 mellan Sverige, Irland, Montenegro och Moldavien avgörs i år.

Två matcher i EM-kvalet ska i höst spelas på Staffansvallen:

Sverige – Irland samt Irland – Montenegro.

UEFA Woman Under 19 Championship, är det officiella namnet på EM-kvalet för damer födda senast 1996. Det svenska namnet är F 18.

Den aktuella EM-kvalgruppen genomförs i samarbete mellan UEFA, Svenska fotbollsförbundet och Skånes fotbollsförbund. Sex matcher ska avgöras i tre skånska fotbollskommuner, däribland Staffanstorp.

– Vi är mycket stolta och glada. Vår ambition är att vara en attraktiv kommun för alla att bo och verka i. Att få ett EM-kval i fotboll till Staffansvallen visar att vår stora satsning på nya fotbollsarenor i både Staffanstorp och Hjärup varit helt rätt, säger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson.

Avgörande för att Staffanstorp fick erbjudandet om EM-kvalmatcherna är dels att här finns en av Skånes modernaste fotbollsarenor, Staffansvallen, som anses mycket lämplig för ändamålet, dels att två engagerade klubbar, Staffanstorps GIF och Kyrkheddinge IF, borgar för ett väl genomfört värdskap vid matcherna.

Staffanstorps kommuns koppling till Irland genom ett starkt vänortssamarbete med Killarney hade också betydelse för valet av Staffansvallen som EM-kvalarena.

Spelprogram för EM-kvalet damer F18 på Staffansvallen i Staffanstorp:

Lördag 13/9 kl 15.00 Irland – Montenegro

Torsdag 18/9 kl 14.00 Irland – Sverige

Övriga matcher i EM-kvalgruppen spelas i Kristianstad samt i Vittsjö.

Fullständigt program i gruppen, se nedan:

Lördag 13 september

15.00 Sverige – Moldavien Vilans IP, Kristianstad

15.00 Irland – Montenegro Staffansvallen, Staffanstorp

Måndag 15 sept

15.00 Moldavien – Irland Vilans IP, Kristianst

18.00 Sverige – Montenegro Vittsjö IP, Vittsjö

Torsdag 18 sept

14.00 Irland – Sverige Staffansvallen, Staffanstorp

14.00 Montenegro – Moldavien Vittsjö IP, Vittsjö

Text: Ivar Sjögren