Pendla med cykel – testa en elcykel

Nu kommer Pendla med cykel-kampanjen tillbaka. I ett samarbete med flera av grannkommunerna vill vi att fler pendlare ska få upp ögonen för cykeln som transportmedel på längre sträckor.

Kampanjen är ett samarbete mellan Staffanstorp, Malmö, Lund, Burlöv, Lomma och Region Skåne. Tillsammans vill vi stärka den hållbara pendlingen och genom satsningen få fler att upptäcka möjligheterna och fördelarna med att ta cykeln till jobbet, även på lite längre sträckor. Här hittar du en karta över pendlingsvägarna med ungefärliga pendlingstider

En kartbroschyr med tips och inspiration kommer att skickas ut till boende och pendlare som redan cyklar och presenteras på stortavlor runt om i kommunerna. Dessutom kommer mindre event med möjlighet att prova och vinna en elcykel att genomföras. I Staffanstorp blir det event den 29 april klockan 14 till 18 på Bråhögsplatsen och Mårtensplatsen. För mer information och inspiration om cykelpendling och möjlighet att delta i tävlingen hittar du på Pendla med cykels webbsida.