Guldkväll med Jesper Aspegren och Blues Sisters

Bluessisters Foto & Licens:www.bluessisters.se/

Fredagen den 23 maj är det dags för årets (2014) upplaga av Staffanstorps näringslivsfest Guldkvällen. Gästis trädgård är festplats även i år och är öppen för alla från kl 19. Det blir som vanligt prisutdelningar och underhållning på utescenen.

Guldkvällen är en näringslivsfest med prisutdelningar av olika slag samt artistuppträdanden. Allmänheten är välkommen att njuta av livemusik och prisutdelningar inom näringslivet och idrotten i Staffanstorp.

Det blir tredje året som Guldkvällen arrangeras i Gästis trädgård. Både 2012 och 2013 har kvällen varit en publiksuccé och staffanstorpsborna har gått man ur huse för att njuta av underhållning och prisutdelningar.

Årets moderator är TV-profilen Jesper Aspegren och årets underhållande liveband är svängiga Blues Sisters från Malmö som bjuder på gladblues, soul och kända covers både före, under och efter prisutdelningen. Det är fri entré.

Bland de priser som delas ut finns Business Ports Näringslivspris, Årets Företagare, Årets Idrottsprestation, Årets Guldkorn, Årets Barn-/ ungdomsledarstipendium, LRFs pris, Årets nyföretagare samt Tidningen Spegelns pris. Även årets Trygghetsambassadör i Staffanstorps kommun utses.

Program

Kl 18. Middag för näringslivet.
Kl 19. Gästis trädgård öppnar för allmänheten.
Kl 19.30 – 23. Näringslivet, idrotten och Staffanstorps kommun delar ut priser på utescenen. Underhållning med Blues Sisters.

Pristagare och motiveringar:

Utnämning av Trygghetsambassadör
Delas ut av Staffanstorps kommun
Pristagare: Zoltan Pusztai, senior i skolan

Ur motiveringen:
”Genom detta ideella arbete har Zoltan varit en förebild och drivkraft för övriga seniorer i skola, och om man skulle beskriva hur en trygghetsambassadör skall vara, är Zoltan med sin attityd och inställning denna personifierad.”

Årets Idrottsprestation 2014
Delas ut av Kultur & fritidsnämnden
Pristagare: Magdalena Kuras, landslagssimmare SK Triton

Ur motiveringen:
”Magdalena har genom åren vunnit många nationella och internationella medaljer. Under EM 2013 i danska Herning vann Magdalena silver med det svenska landslaget på distansen 4×50 m.”

Årets Barn- och ungdomsledarpris/-stipendium 2014
Delas ut av Kultur & fritidsnämnden
Pristagare: Emelie Grönvall, Perform aerobic gymnastiks club och Jörn Olsson, Kyrkheddinge IF.

Ur motiveringen om Emelie Grönvall:
”Emelie är 18 år och är huvudledare för Bamsegympagrupp med barn mellan 4-6 år. Emelie är trygg i sin ledarroll och lyhörd för barnens behov och kan därför anpassa träningen efter individens nivå. Emelie är en förebild och mycket uppskattad ledare.”

Ur motiveringen om Jörn Olsson:
”Jörn har en lång erfarenhet som ungdomsledare i Kyrkheddinge IF och hans ledarskap kännetecknas av stort engagemang där alla spelare uppmärksammas. Jörn är lugn och pedagogisk och är en eldsjäl i ordets rätta bemärkelse”.

Årets Eldsjäl
Delas ut av Sparbanken Öresund
Pristagare: Monica Smidelik

Ur motiveringen:
”Genom att starta upp det lokala initiativet ”iWänskap” har Monica stimulerat kvinnor från olika länder att träffas och aktivera sig i olika miljöer här i Staffanstorp. Initiativet har ökat deltagarnas förståelse för olika kulturer och fått människor att mötas som kanske aldrig annars hade setts.”

Guldkornet 2014
Delas ut av Barn- och utbildningsnämnden
Pristagare: Viktor Pedersen i årskurs 9 på Hagalidskolan

Ur motiveringen:
”Viktor Pedersen i åk 9 på Hagalidskolan tilldelas stipendiet Årets Guldkorn 2014 för att han under våren 2014 gjort en fantastisk skolprestation genom att svara för den individuellt största betygshöjningen på Hagalidskolan. Viktor har visat att det trots ett vårt utgångsläge är möjligt att på kort tid uppnå gymnasiebehörighet och därmed förändra förutsättningarna för framtida val och möjligheter.
Viktor tilldelas vidare stipendiet för sin personliga utveckling till en mogen och ansvarstagande ungdom.”

Årets Landsbygdsföretag
Delas ut av Färs & Frosta Sparbank
Pristagare: Green Senses Eko Spa by Lendelund AB / Lendelundens Butik Finn Lendelund och Elisabeth Lendelund

Ur motiveringen:
”Elisabeth Lendelund & Finn Lendelund, driver ett företag som genom sin verksamhet bidrar till en positiv utveckling av landsbygden i Staffanstorps kommun. Lendelundens Butik erbjuder, egna tillverkade ekologiska och naturliga produkter. Företaget finns i en vacker butik i lantlig miljö med utrymme för lärande och skapande. Ägarnas brinnande intresse för naturens egna råvaror, det lantliga läget i kombination med försäljning via internet gör företaget till Årets vinnare av Staffanstorp Landsbygdsföretag 2014.”

LRF:s pris
Delas ut av LRF Kommungruppen Staffanstorp
Pristagare: Rikard Larsson i Mossheddinge, Per Larssons Traktormuseum

Ur motiveringen:
”Rickard Larsson får LRF priset för att han efter sina föräldrars hastiga och tragiska bortgång driver vidare traktormuseet i Mossheddinge, och tänker utveckla det på samma sätt som de hade planer på. Han har även startat en minnesfond för Per och Marianne Larsson som ska användas för att kunna skapa ett fint museum i deras anda.”

Företagarnas Årets Företagare
Delas ut av Företagarna, Staffanstorp
Pristagare: Daniel Bengtzzon, Guldkanalen

Ur motiveringen:
”Daniel Bengtzzon har utvecklat Guldkanalen 102,6 från ett pojkintresse till ett etablerat och framgångsrikt företag med 14 anställda i Staffanstorp. Guldkanalen 102,6 ser till att flertalet av Skånes invånare fylls med musik och nyheter för vuxna öron.”

Företagsgruppens Årets Företagare
Delas ut av Företagsgruppen, Staffanstorp
Pristagare: Björn Kayser, Bilanpassning i Staffanstorp AB

Ur motiveringen:
”Björn Kayser på Bilanpassning i Staffanstorp AB har med en stark målmedvetenhet och massor av entreprenörskap byggt upp ett mycket fint företag som uppvisar så väl god tillväxt som god, stabil lönsamhet. Vidare ger deras framgångsrika produkter kunderna möjlighet till ett bättre liv och en ökad frihet vilket gör verksamheten än roligare! Företagsgruppen i Staffanstorp är stolta över att få lov att dela ut denna bemärkelse till ett föredömligt skött företag i Staffanstorps kommun!”

Årets Näringslivspris
Delas ut av Staffanstorp Business Port
Pristagare: Claes Nilsson, f d VD Business Port

Ur motiveringen:
”Claes har på ett väldigt engagerat sätt med små medel, men med massor av entusiasm och extra obetald tid bidragit till att få igång Business Port Staffanstorp och även Handelsföreningen i Staffanstorps kommun.”

Med hjärtat på rätta stället
Utdelare: Tidningen Spegeln
Pristagare: Emma Kock och ”Våra skitungar”

Ur motiveringen:
”Emma får priset för sitt arbete med sitt barnhem för gatubarnen nere i Uganda. Emma och Therese Henriksson har med insamlade medel sett till så att pojkarna kommit ifrån gatan och får ett bra liv där de har en fungerande skolgång och där de även har lärt sig att fungera bra socialt. De har båda med hjälp av sin personal kämpat för barnen och barnhemmet utan någon som helst egen vinning. De har båda visat att de har ett stort hjärta och ett socialt engagemang och att det går att göra något bara man vill. ”