Bosättardagen – familjefest på Vikhem i Staffanstorp!

Alla är hjärtligt välkomna till Bosättardagen söndagen 15 juni kl. 13-16, vid det nya bostadsområdet Vikhem i Staffanstorp! Det bjuds på stor barnshow, barnallsång, tävling och professionella trädgårdstips med bland annat Gunnel Carlson från SVT:s Trädgårdskampen och trädgårdsproffs från Hvilan Utbildning. Tirups Örtagård ställer ut växter. Fyra byggföretag visar hur de nya husen på Vikhem ska utformas. Alla bjuds på gratis nygrillad hamburgare, viltkorv, ungtuppskorv eller vegetarisk korv så långt det räcker. Under dagen kan du möta representanter för Eksjöhus AB, Anebyhus AB, Veidekke Bostad och Haak Stenhus samt Staffanstorps kommun genom Familjecentralen Paletten, Medborgarkontoret, Staffanstorps Energi AB och Staffanstorps Fibernät AB.

Program

Kl. 13 Ordförande i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Bertil Persson (M) hälsar välkomna. Medverkande byggföretag och andra aktörer presenteras på scen. Kl. 13.30 Barnshow: Halla Balooba Hej – en populär barnshow som består av Katta Kalas, Pajje Partaj och Kittelmonstret. Gruppen har fått fina recensioner och spelar svängig och underhållande teater för hela familjen. En föreställning som handlar om att vara vänner och göra saker tillsammans på temat ”det är mycket bättre att vara glad och snäll än sur och elak!” Kl. 14 Trädgårdstips: Gunnel Carlson ”Om min egen och tusen andra trädgårdar”. Annika Rehwin, Hvilan Utbildning AB, om nyanläggning, växttrender och kompaktodling. Eric Danell, Hvilan Utbildning AB, om en trädgård från frö, billigt, unikt och roligt samt trädplantering. Kl. 15 Barnallsång med Halla Balooba Hej. Kl. 15.30 Vinnarna i tävlingen presenteras. Tio priser delas ut!

Vägbeskrivning

Kom till korsningen Vikhemsvägen/Kronoslättsvägen i Staffanstorp, precis vid infarten till Staffansvallen och hundrastgården.

Arrangörer

Staffanstorps kommun i samarbete med Eksjöhus AB, Anebyhus AB, Veidekke Bostad och Haak Stenhus, Staffanstorps Energi AB och Staffanstorps Fibernät AB.