Skånes bästa fotbollsungdomar till Staffanstorp

För tredje året i rad tränar 250 av Skånes allra mest talangfulla ungdomsfotbollsspelare på Staffansvallen i Staffanstorp.
Skånes fotbollsförbund arrangerar Skånelägret som pågår 13-19
juni.

– Det handlar om gräddan av de skånska 14-16-åringarna, både pojkar och flickor, från ett 50-tal klubbar i Skåne, säger utbildningsansvarige Lars Eiswoldh på Skåneboll.

Under totalt en vecka samlas de 250 ungdomarna i Staffanstorp för träning, fotbollsutbildning och matcher på Staffansvallen. 13-16 juni kommer flickorna och 16-19 juni pojkarna.

– Skånelägret är en stor manifestation för skånsk ungdomsfotboll. Syftet är att i första hand utbilda och stimulera talangfulla spelare och instruktörer. Det är även en start för distriktslagsverksamheten för
14-åringarna, säger Lars.

Lägret är den första samlingen med stor bredd för årets 14-åringar, medan 15-åringarna består av en smalare trupp och är en förberedelse inför elitlägret i Halmstad med distrikt från hela landet senare i sommar.
Anledningen till att Skånelägret återvänder till Staffansvallen beskriver Lars Eiswoldh så här:

– Vi har gjort ett avtal även över nästa år, så långt har vi tänkt. Men det är svårt att hitta bättre förutsättningar i Skåne. Framför allt tillgången till flera planer koncentrererat, med tre stycken konstgräsplaner, närhet till
Hagalidskolan där de äter och bor, jättebra service, stor välvilja från skolans och kommunens personal med Mats Schöld i spetsen, allt detta gör att det känns uppskattat att vi är hos er.

– Detta visar att vår satsning på idrottsplatser i kommunen är helt rätt, först Staffansvallen och nu den nya idrottsarenan i Skånebyn i Hjärup som ska invigas 30 augusti, säger Kultur & fritidschef Mats Schöld. Att få vara värd för Skånelägret är en stor inspiration för våra egna föreningar och sätter verkligen Staffanstorp på den svenska idrottskartan.

Arrangörer är Staffanstorps kommun i samarbete med Skånes Fotbollförbund