Ta del av Naturens symfoni

Naturens symfoni, Skapande skola

Alla kommunens skolor har under läsåret deltagit och skapat under parollen Naturens symfoni och antalet elever som deltagit har varit cirka 2 600! Skapande skola i Staffanstorp har sin stora avslutning med vernissage 8/6 kl. 13 på Staffanstorps Konsthall.

Ungdomarna från Hagalidskolan, Hjärupslundsskolan och Baldersskolan arbetade under höstterminen tillsammans med Allan Skrobe från Musik i Syd och skapade filmer och komponerade musik med hjälp av datorer. Ett flertal av filmerna och ljudkompompositioner finns att se och höra i Konsthallen.

Barnen i åk F-5 från  Anneroskolan, Balderskolan, Borggårdsskolan, Hjärups skola, Kyrkheddinge skola, Mellanvångens skola, Stanstorps skola och Tottarps skola har under året arbetat med bild och att bygga instrument.

Karta på alla utställningsplatser finner du här >>

Program – Vernissage 8 juni på Staffanstorps Konsthall

Hålltider:

13.00 – Barnens orkester spelar på egenhändigt gjorda instrument!

13.10 – Invigningstal: Max Jörgensen, 1:e vice ordförande, Barn- och utbildningsnämnden och Bo Polsten, ledamot Kultur- och fridtidsnämnden.

Mingel i utställningen

16.00 – Slut

Projektet Naturens symfoni

Inspiration till bildskapandet har varit den svenske konstnären Inge Schiöler som hade ett mycket eget och färgrikt sätt att måla. Han hade dessutom ett brokigt liv men lusten att skapa följde honom genom hela livet. Han använde sig av olika material – allt ifrån toalettpapper eftersom det inte fanns tillgång till konstnärsmaterial under sjukhusvistelser till att han gjorde sina egna ramar. Detta var han inte lika skicklig på och resultatet blev lite snett och vint men det har också inspirerat barnen i arbetet.

Inom projektet har barnen även fått bygga instrument med musiker från Musik i Syd. Materialet har bestått av skrot, skräp och trä. Därefter skapades musik som spelades in i fyra teman: Havet, Skogen, Naturen och Natten.

Skolornas pedagoger har under året inspirerat barnen att måla med olika tekniker och på olika material. Det har blivit många fina målningar och samtliga verk ställs ut på offentliga ställen i kommunen 8-15 juni.