Ung musik och dansensemble framför ”Cabo Corso”

Lördagen den 19 juli kl.19.30 presenterar SummerFolk Youth Ensemble musik- och dansföreställningen ”Cabo Corso – en svensk kolonialhistoria” i Gästis trädgård i Staffanstorp. Fri entré! En produktion med sommarjobbande ungdomar.

SummerFolk Youth Ensemble består av ungdomar i åldrarna 15–18 år från Skåne och Kronoberg. De har valts ut till detta sommarjobbsprojekt med folkmusik och dans i fokus. Ungdomarna är på turné 17–25 juli med årets föreställning som heter Cabo Corso.
Även i år finns Staffanstops kommun representerad i den ungdomliga ensemblen.

Föreställningen handlar om en kort period vid 1600-talets mitt då Sverige var en kolonialmakt med en koloni i nuvarande Ghana. Föreställningen ska belysa kulturella krockar och de spännande musikaliska möten som uppstod människor emellan. Det handlar om tidig skånsk folkmusik i möte med västafrikans dans som kommer att ge årets konsertupplevelse lite extra krydda och tillföra ny historisk dimension.

SummerFolk Youth Ensemble drivs i samarbete mellan Musik i Syd och föreningen Skåne Folk Youth Ensemble. Årets konstnärliga ledare är folkmusikern Pär Moberg samt rytmikpedagogen och dansaren Elin Rippe.

Arr. Kultur & Fritid Staffanstorps kommun i samarbete med Staffanstorps Gästis & Musik i Syd