Dags för invigning av Hjärups nya fotbollsanläggning!

Hjärups nya fotbollsanläggning. Foto Ivar Sjögren

Nu får även Hjärup en ny toppmodern fotbollsanläggning. På lördag 30 augusti sker invigningen med stor folkfest hela dagen med Twin Cup-turnering, minitivoli, nygrillade hamburgare, gratis karusell och sockervadd samt livemusik.

Kl 15.30 är det dags för invigningen som förrättas av kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson från Staffanstorps kommun, Jan Manshed, ordförande i Uppåkra IF samt de celebra fotbollsgästerna från FC Rosengård; Kirsten van de Van, holländsk landslagsspelare och Line Röddik Hansen, lagkapten i danska landslaget.

Twin Cup

Men först under dagen ska åtta flicklag, flickor födda 04 och åtta pojklag, pojkar födda 01, göra upp om pokalerna i två fotbollscuper som avgörs på de nya konstgräsplanerna.

I Twin Cup medverkar Kyrkheddinge IF, Staffanstorps GIF och Uppåkra IF även lag från från klubben Grimmener SW i Staffanstorps kommuns vänort Grimmen i Tyskland, samt från FC Burlöv, Svedala IF, Nike, Borgeby FK, Furulunds IK, Lunds BOIS, samtliga grann- och vänkommuner till Staffanstorp.

Gratis karusell och sockervadd

Ett minitivoli är igång hela dagen. Det bjuds på gratis Mary Poppinskarusell, gratis hoppborgar, gratis sockervadd.

Publiken kan stödja Uppåkra IF genom att spela på chokladhjul, kasta bollar och dra i snöre med vinst varje gång. Det säljs fika och nygrillade hamburgare med UIF:s grillproffs bakom grillbordet och det blir såklart liveunderhållning på scenen där publiken får möta Hjärupsbanden Favoriterna och Jopajoz.

Alla är hjärtligt välkomna och det är fri entré!

Programmet i korthet

Matchstart kl. 9.30

Tivolistart kl. 10

Invigningsceremoni kl. 15.30

Finalspel kl. 15.45 (cirka)

Prisutdelning kl. 16.30 (cirka)