Uppåkra IF grillade 760 hamburgare när Uppåkravallen invigdes

Nu har även Hjärupsborna fått sin nya fina fotbollsanläggning. I lördags invigdes nya Uppåkravallen med stor folkfest, Twin Cup-turnering, minitivoli, nygrillade hamburgare, gratis karusell och sockervadd samt livemusik.

Uppåkravallen är Hjärups motsvarighet till Staffansvallen i Staffanstorp och är ny toppmodern hemmaarena för Uppåkra IF.
Anläggningen som på lördagen namngavs av kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M), består av bland annat ett helt nytt klubbhus, två konstgräsplaner och en ny A-plan i gräs som kan börja användas nästa höst. Med den nuvarande gräsplanen i Skånebyn har Uppåkravallen totalt fyra fotbollsplaner.

Närmare ettusen personer besökte den nya fotbollsanläggningen under
invigningsdagen, en siffra som bekräftas av att Uppåkras IF:s duktiga
ledare/föräldrar som stekte upp hela 760 hamburgare vid sina grillbord!

Det bjöds på gratis karusellåkning hela dagen, gratis hoppborgar, fritt
sockervadd till alla barn och även chans att vinna på tre olika lotterier vars
intäkter gick direkt till Uppåkra IF. Även en tävling där man kunde skjuta prick med fotboll genomfördes.

Sexton lag tävlade i Twin Cup. Lagen kom från Kyrkheddinge IF, Staffanstorps GIF och Uppåkra IF men även från från klubben Grimmener SW i Staffanstorps kommuns vänort Grimmen i Tyskland, samt från FC Burlöv, Svedala IF, Nike, Borgeby FK, Furulunds IK, Bjärreds IF, Lunds BOIS, samtliga grann- och vänkommuner till Staffanstorp. Totalt deltog åtta flicklag, födda 04 och åtta pojklag, födda 01.

Den högtidliga invigningen förrättades av kommunstyrelsens ordförande
Christian Sonesson från Staffanstorps kommun tillsammans med Jan Manshed, ordförande i Uppåkra IF, samt de celebra fotbollsgästerna från FC Rosengård, Kirsten van de Van, holländsk landslagsspelare och Line Röddik Hansen, lagkapten i danska landslaget.

Det bjöds även på liveunderhållning på scenen där publiken omväxlande fick möta Hjärupsbanden Favoriterna och Jopajoz.

Text:Ivar Sjögren Foto:Mats Schöld