”Traktorns dag” drog tusentals besökande

Lyckad helg på Mossheddinge gård, ”Traktorns dag” drog tusentals intresserade från ung till gammal. I strålande sol på lördagen kom upp emot 1700 besökare. Söndagen, med något sämre väder, lockade över 2000 besökare!

Per Larssons Tractor Museum, tillsammans med Staffanstorps kommun, Business Port Staffanstorp och Leader Lundaland, arrangerade ”Traktorns dag” den 6-7 september.

Helgen bjöd på Veterantraktorutställning, turer för barn i traktorekipage, MC-körning, traktordefilering och uppvisning av tändkulemotor. På gården fanns närproducerad mat att köpa där utställare som Eko-skafferiet i Borgeby, Lunnarps Hill och Lantkäk sålde närproducerade grönsaker, marmelader, safter, tupp och kött.

Över gården vilade en doft av traktorer och av grillad gris. Familjer och traktorintresserade flanerade runt och njöt av helgen. Man slog sig ned på gräset och umgicks.

Helgen avslutades med en traktorkonsert där Claes Nilsson berättade om traktorerna. Traktoristerna dirigerades av Jörgen Flink som framförde dels en traktorfanfar för Staffanstorp som togs fram 2012 och ett In memorandum för Per och Marianne Larsson.

Per och Marianne omkom i en trafikolycka 2010 och idag drivs museet vidare av sonen Rickard Larsson. Ambitionen är att eventet ska vara årligen återkommande. Under året hålls museet öppet en söndag i månaden eller vid överenskommelse.

Mer information finns på www.perlarssons.se

Traktorns vänner, Tändkulans vänner och ett antal traktorister hjälpte till ideellt under helgen.

Text och foto: Annika W. Jalgén