Heja fram Sveriges landslag på Staffansvallen!

På torsdag 18/9 möts Sverige – Irland  i en avgörande toppstrid i EM-kvalet i fotboll Damer F18.  Matchen spelas i Staffanstorp, på Staffansvallen klockan 14.

Kom till Staffansvallen och heja fram Sveriges tredje främsta landslag inom den internationella damfotbollen på deras väg mot EM-slutspelet!

Matchen är helt avgörande i EM-kvaltabellen som leds av Sverige på sex poäng före Irland på fyra poäng.

Anledningen till att Staffanstorp tilldelats internationella EM-kvalmatcher är dels den fina anläggningen Staffansvallen, en av Skånes främsta fotbollsanläggningar, samt dels vårt aktiva samarbete med Irland på vänortsnivå.

Officiellt EM-kvalnamn är UEFA Woman Under 19 Championship. Svenskt namn är F 18. EM-kvalet avgörs i samarbete mellan UEFA, Svenska fotbollförbundet och Skånes fotboll-förbund. F18 är de äldsta flicklagen inom internationell damfotboll efter A- och U20-landslag.

Text & foto: Ivar Sjögren