EM-kvalet på Staffansvallen en succé

EM-Kval 2014 på Staffansvallen Foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Sverige vann med 5 – 1 över Irland inför hela 1 470 åskådare och allt gick perfekt. EM-kvalet på Staffansvallen blev en publiksuccé, en idrottslig succé och en stor arrangörsframgång för värdklubbarna Staffanstorps GIF och Kyrkheddinge IF.

– Allt från kaffet till fotbollsplanen har varit perfekt, det är de två viktigaste sakerna för mig, skrattar Calle Barrling, förbundskapten för svenska landslaget Damer F18/96. Det är ett fantastiskt idrottsområde ni har här.

– Jättekul med så mycket publik, ett jättefint arrangemang, sa Elisabeth Lejdinge, f d landslagsmålvakt och numera målvaktstränare i F18-landslaget.

– Bra anläggning, bra träningsmöjligheter. Perfekt väder är inte fel heller, sa Björn Lindén i Svenska fotbollsförbundets ledarstab.

– Sjukt kul att slå Irland, de har slagit oss de två senaste gångerna, sa fyramålsskytten Stina Blackstenius och landslagskompisen Natalie Björn.

I Em-kvalet slog Sverige Moldavien med 3-0 i Kristianstad, Sverige slog Montenegro med 12-0 i Trelleborg och Irland med 5-1 i Staffansvallen. Därmed är Sverige överlägsna EM-kvalvinnare.

Text och bild: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt