Tycker du om att läsa serier och vill skapa egna?

Missa inte workshopen med serietecknaren, författaren och konstnären Sara Granér i konsthallen lördagen den 11 oktober kl. 14-17.  Det är gratis, men anmäl dig på 046-25 12 66, eller via mejl senast 6 oktober. Workshopen är för både ungdomar (12 år och uppåt)och vuxna.

Sara Granér ställer ut i konsthallen just nu. Hon har en alldeles egen stil där hon med drastisk humor och bitande satir berättar om vårt samhälle och vårt sätt att leva. Hon har gett ut följande tre böcker: ”Det är bara lite aids”, ”Med vänlig hälsning” och ”All I want for Christmas is planekonomi”.

Förra året fick serietecknarna Sara Granér och Liv Strömqvist Region Skånes kulturpris för sina konstnärskap ”som bryter mot seriekonstens etablerade konventioner och banar nya vägar för såväl serieskapandet som berättarkonsten”.

Förutom att hennes bilder visas i konsthallen just nu är Sara Granér aktuell även i teatervärlden. Profilteatern i Umeå gör teater av Saras och Liv Strömquists serier. Fredagen den 3 oktober är det premiär  i Umeå för ”Ursäkta, skulle ni kunna svälta lite tystare, vi försöker faktiskt skapa lite ekonomisk tillväxt här borta!”