Dags för den 19:e Kulturnatten

Fredagen den 17 oktober är kvällen då hela kulturlivet i Staffanstorp visar upp sina allra bästa sidor – nämligen Kulturnatten.

– Nytt för i år är att vi tänker köra litet längre än tidigare, fram till midnatt. Vi satsar även på att göra intervjuer med vissa kända personer under kvällen, säger årets kulturnattsgeneral Sven Jönsson från Lions Club Staffanstorp.
Hela programmet delas ut som bilaga i Spegeln söndagen den 5 oktober.

Kulturpriser, intervjuer och storband

Kulturnattens största arenor Rådhuset, S:t Staffans församlingsgård,
Bråhögshallen samt Biblioteket och Konsthallen håller öppet kl. 18 till 00.15. Kl. 18.30 delas Staffanstorps kommuns kulturpris ut till sångerskan och allsångsledaren Linda Lundqvist som även uppträder och sjunger en stund. Kl. 21 delar Lions Club Staffanstorp ut sitt kulturstipendium till Stefan ”Julius” Malmström som i samband med detta samtalar med TV-profilen Bertil Svensson. I konsthallen avslutas kvällen med storbandskonsert med Boppes Big Band.

Musikskolan på byn

Staffanstorps Musikskola bjuder på ett sambatåg från Musikskolan via omvägar fram till Rådhuset kl. 17.30 och därefter på musikföreställningen Från Afrika till Birdland via Irland i Rådhusets kafetéria mellan kl. 18 och 20. Pianoeventet Vexations av Eric Satie med pianolärare och elever framförs i Musikskolan kl. 19.30. En tvärflöjtsensemble spelar i konsthallen kl. 19.45 och i Betania bjuds publiken på musik av gitarrelever samt gospel från Österlen Gospel.

Bråhögshallen – konst och underhållning

I Bråhögsskolan visar fyrtiotalet konstnärer och hantverkare upp sina alster, i år med ett speciellt fokus på fotokonst. Kl. 19 intervjuar Bertil Svensson Thomas Ravelli och kl. 20.15 blir det humor på hög nivå med
lundaspexarna Claes Virdeborn och Johan Rünow.

Kultur på 17 platser

Det kommer att finnas kulturarrangemang på 17 ställen i Staffanstorp.
Fältgruppen har evenemang för skolelever på Balderskolan och Familjecentralen Paletten har något för de yngre. Nytt för i år är att Vilax AB deltar i Kulturnatten genom att arrangera en utställning i Åvanpå.

Lotter

Under den närmaste tiden kan man stöta på representanter från Lions som säljer Kulturlotter.
– Köp gärna en lott, eller två. Det är fina vinster allt från konst till teaterbiljetter, och ni hjälper Lions att hjälpa, säger Sven Jönsson.
Och nästa år är det dags för 20-årsjubileum. Har ni börjat planera?
– Nej, skrattar Sven Jönsson. Vi tar en kulturnatt i taget.

Text:Ivar Sjögren