Tioårsjubileum för julmarknad i Jakriborg

I år är det åter dags för den traditionella och stämningsfulla julmarknaden i Jakriborg i Hjärup två decemberhelger före jul. Helgerna 13-14/12 (2014) samt 20-21/12 (2014) är det dags! Öppettider för julmarknaden är kl. 11-17. Det är fri entré.

Julmarknaden firar i år (2014) tio år. Med sin unika medeltidsmiljö är det lätt att komma i julstämning i Jakriborg, vars julmarknad påminner väldigt mycket om dess populära motsvarigheter i Tyskland, med hantverk, bland annat ljus, keramik, tovade tomtar och juldelikatesser som brännvinssill, ostar, enbärsmust och spettkaka samt gycklare, tomte, luciatåg, ponnyridning och mycket annat.

–  Vi räknar med många besökare i år igen, säger Chatarina Bergquist på Jakri AB. Vi ligger bra här. Med pågatåget som stannar utanför Jakriborg tar det endast tre minuter till Lund och nio minuter till Malmö. Så välkomna ur tåget och in i medeltiden!

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt