Bli ”Senior i skolan”

Du som är senior och känner att du vill uträtta något meningsfullt: Bli ”Senior i skolan” och hjälp till att sätta guldkant på tillvaron för eleverna i Staffanstorps skolor och även dig själv. 

Är du intresserad av att bli ”Senior i skolan” i Staffanstorps kommun kontakta Taina Ahola eller Patrik Runesson på Staffanstorps kommun.
Utbildningen ges den 15 januari 2015 .

– Seniorer är bara unga människor som har blivit lite äldre. Konstigare än så är det inte, säger Taina och Patrik.

Genom ”Senior i skolan” vill vi skapa ett möte mellan generationerna. Som senior får man möjlighet att utbyta erfarenheter med dagens unga. Som senior ska du känna att du deltar i är något du har lust med och tycker är roligt, vad detta är varierar stort utifrån egna kunskaper och intressen. Senioren väljer själv hur mycket han eller hon vill engagera sig och om det ska vara i förskolan, skolan eller inom fritidshemmets verksamhet.

Anmälan

Alla intresserade är välkomna den 15 januari till Medelpunkten i Pilegården kl.10.30. Programmet för dagen blir

10.30         Barn idag

ca 11.15     Frivilligpolicy ”att vara Frivillig”

ca 12.00   Lunch

ca 13.00   Studiebesök på Balderskolan och information om Skola/förskola/fritidsverksamhet

Under dagen kommer frivilliga som redan är ”Senior i skolan” att finnas med. Anmälan görs till Taina Ahola på Medelpunkten 046 – 25 12 99 eller Patrik Runesson 046-25 12 15. De ger också gärna mera information om själva dagen och om hur det är att vara senior i skolan.