Nu släpper vi bibliotekens vårprogram

Pierre Schori och Liv Strömquist

Välkommen till en händelserik vår för både barn och vuxna på biblioteken i Staffanstorp och Hjärup! Under våren kommer en rad intressanta föreläsare och författare att gästa biblioteken. Först ut är Lundaförfattaren Sigrid Combüchen som kommer till Hjärups bibliotek 29 januari.

Passa sedan på att bekanta er med en av Sveriges mest omtalade serietecknare – Liv Strömqvist kommer till Staffanstorps bibliotek 17 mars. I april håller Pierre Schori föredrag utifrån sina memoarer Minnet och elden och för alla äventyrare väntar en spännande kväll i maj: i fyra år seglade familjen Hammarberg med S/Y Mary af Rövarhamn på de sju haven. I maj kommer de till Staffanstorp för att berätta om sina öden och äventyr till havs.

Dessutom kommer en lång rad roliga och intresseväckande föredrag att hållas under rubriken Öppen scen, där Staffanstorpsborna själva tar till orda.

För barnen är vårens program utökat med Babygung och Babysaga för de allra yngsta. Favoriter i repris står Sagofén Isadora och den musikaliska föreställningen Sambalelé för. Boulevardteatern ger föreställningen Mamma borta och Teater Pepino ger Vara vatten. Missa inte heller magisk Sagoyoga i februari eller lite läskigare Kryp och kräl på sportlovsveckan. Dessutom händer det något kul för barn varje onsdag i Hjärup och varje torsdag i Staffanstorp!

Här kan du läsa programmet som pdf. Det finns också att hämta i tryck på ditt bibliotek.

Staffanstorps bibliotek fyller 40 år – det ska vi fira! 

År 1975 flyttade Staffanstorps bibliotek in i sina nuvarande lokaler. Flyttlasset gick från gamla rådhusets källarlokaler till Blekingevägen 1. Lördagen den 25:e april kommer vi att ägna hela dagen åt att fira vårt kära bibliotek. Det kommer att bjudas på såväl tårta och ansiktsmålning som teater och föreläsningar. Välkommen att fira med oss!