Öppen scen på biblioteken

Nu startar Öppen scen på biblioteken i Staffanstorp och Hjärup. Vårens föredrag kommer att beröra vitt skilda ämnen – från kvinnornas situation i Japan till skotsk maltwhisky och datorspelsutveckling med Massive Entertainment. Alla föredrag på Öppen scen är gratis.

Först ut under våren är Linda Ding, som kommer till Staffanstorps bibliotek 28 januari för att berätta om kinesisk medicin. Linda är utbildad vid medicinska universitetet i Bejing och arbetar sedan 2006 som TMC-läkare i Staffanstorp.

Därefter kommer Hjärupsbon Tobias Åkerman till Staffanstorps bibliotek för att berätta om sin nya bok Drömmen om ett barn, om ofrivillig barnlöshet och den långa dramatiska resan mot adoption.

I februari kommer arkeolog Sofia Winge till Hjärups bibliotek och berättar om utgrävningarna av Skandinaviens största järnåldersbosättning – i Uppåkra.

Senare i vår kommer Mats Schöld att hålla en inspirationsföreläsning på Hjärups bibliotek om sin fotografiska resa, med tips kring teknik och bildtänkande.

Inom ramen för Öppen scen får du som bor eller verkar i Staffanstorps kommun chans att ta plats på scenen. Passa på att berätta om ditt kunskapsområde, dina engagemang eller kanske en spännande resa du gjort!

Läs mer om Öppen scen här.