Miniloppis på Torget

På tisdagen fortsatte sportlovsaktiviteterna för de mindre barnen med ett litet leksaksloppis i det uppvärmda tältet framför Rådhuset i Staffanstorp.

– Allt ska bort, sa Alva Rosenqvist, 10 år, som kom till Torget med flera kassar och en kartong med leksaker. Det vi inte säljer skänker vi till Lions leksaksinsamling för behövande barn.

– Vi har massor av gamla leksaker hemma eftersom vi har tre barn. Det här var en välbehövlig urrensning, sa pappa Robert Rosenqvist som hjälpte dottern att bära.

Isabelle, 10 år och lillebror Elias, 6 år, kom också för att sälja leksaker tillsammans med mamma Linda Mattsson och flera barn, dagmammor med barn och dagisgrupper, kom för att kika, klämma, känna och kanske köpa.

Någon kom även till Torget för att bara lämna påsar fulla med spännande saker. Efter en stund var borden fulla med leksaker. Allt som blev över skänktes till Lions som tog leksakerna vidare till sin stora loppmarknad som äger rum på sockerbruksområdet i samband med Bonnamarknaden i början av maj. Intäkterna går till behövande barn.

Bjöds på varm choklad

Från Lions Club Staffanstorps sida fanns Lennart Johansson och Stig Nilsson på plats och en grupp seniorer från PRO och SPF bjöd som vanligt på varm choklad i snålblåsen till alla barn – och det finns även varm choklad för laktosintoleranta och mjölkallergiker gjord på havredryck.

Mer sportlovskul

Torget arrangeras skojiga saker för de mindre barnen hela veckan.

I morgon onsdag bjuds alla barn på gratis korvgrillning över öppen eld på Torget på eftermiddagen kl. 13.30-15.30 med Staffanstorps Scoutkår Djurslöv.

På torsdag är PRO och SPF tillbaka med sin chokladservering i samband med att alla barn bjuds på gratis ponnyridning på Torget kl. 10-12 med Staffanstorps Ridsportklubb.

På fredag blir det stort lådbilsrally kl. 9.30-11.30 med 25 förskole- och fritidshemsavdelningar som just nu bygger ihop sina lådbilsbyggsatser som de fått av kommunstyreslen.

PRO och SPF bjuder alla på varm choklad så långt den räcker torsdag och fredag.

Fritidsgårdarna erbjuder aktiviteter för alla lediga skolbarn; utflykter, LAN, fotbollsturnering, breakdance, baka semlor och mycket annat roligt.

Räddningstjänsten bjuder in till öppet hus onsdagen den 18 februari.

Biblioteken i Staffanstorp och Hjärup erbjuder ett digert sportlovsprogram.

Se mer sportlovsinformation här på staffanstorp.se

Text och bild: Ivar Sjögren