Brödbak över öppen eld på Torget

Grillning med scoutkåren. Foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

På onsdagen fick sportlovslediga barn i Staffanstorp grilla pinnbröd över öppen eld på Torget tillsammans med Staffanstorps Scoutkår Djurslöv!

Det var många barn som anslöt under onsdagseftermiddagen i det kyliga februarivädret, när Staffanstorps Scoutkår under den tredje sportlovsdagen bjöd på sin specialitet, nygräddade pinnbröd, som barnen själva fick baka på långa käppar över en särskild eldstad av plåt. De första barn som anlände kom från fritidshemmet på Lilla och Stora Emilia och de tog sig an grillningen med stor förtjusning.

Pinnbröd är grillat bröd på pinne. Degen består i allmänhet av vetemjöl, bakpulver, salt och vatten. Degen kan förberedas i förväg och rullas ut i långa smala remsor som ringlas runt en pinne som man håller ovanför glöden tills den gräddats.

Smakar det bra, undrade vi: – Ja, svarade barnen och mumsade nygräddat bröd av hjärtats lust.

Mer aktiviteter i veckan

På Torget arrangeras skojiga saker för de mindre barnen hela veckan.

På torsdag bjuder PRO och SPF åter på varm choklad i samband med att alla barn bjuds på gratis ponnyridning på Torget kl. 10-12 med Staffanstorps Ridsportklubb.

På fredag avslutas sportlovsveckan på Torget med stort lådbilsrally kl. 9.30-11.30 med 25 förskole- och fritidshemsavdelningar som just nu bygger ihop sina lådbilsbyggsatser som de fått av kommunstyrelsen. PRO och SPF bjuder alla på varm choklad så långt den räcker även på fredag.

Fritidsgårdarna erbjuder aktiviteter för alla lediga skolbarn; utflykter, LAN, fotbollsturnering, breakdance, baka semlor och mycket annat roligt.

Räddningstjänsten bjuder in till öppet hus onsdagen den 18 februari.

Biblioteken i Staffanstorp och Hjärup erbjuder ett digert sportlovsprogram.

Se mer sportlovsinformation här på staffanstorp.se

Text och bild: Ivar Sjögren