Frivilligverksamheten på Medelpunkten söker uppdrag

Cirka 50 personer i Staffanstorp är frivilliga seniorer som stöd vid sjukhusbesök, tandläkarbesök eller helt enkelt bara som sällskap. Medelpunkten söker nu uppdrag till de frivilliga stödjarna.

– Hör av er ni som behöver hjälp med olika slags punktinsatser, uppmanar Medelpunktens samordnare Taina Ahola. Frivilligverksamheten är kostnadsfri.

– Merparten av alla som behöver stöd vill ha olika punktinsatser. Kanske någon som följer med till vårdcentralen, sjukhuset, tandläkaren, på fotvård eller annat. Mest för trygghetens skull, om man inte vill åka själv och känner sig litet osäker. Eller bara som sällskap, någon att fika med. Då ringer man bara mig så möter vi upp med en frivillig.

– Är man ute i god tid kan man få hinna träffa personen i förväg. Merparten frivilliga är seniorer.

– Ibland behöver vi extra händer vid evenemang på Medelpunkten,
det kan handlar om att baka våfflor, ta hand om musikunderhållarna, ställa fram stolar och bord och annat. Att vara frivillig senior ökar livskvaliteten både hos de frivilliga och hos dem som tar emot stödet. Det ger en social gemenskap.

Högläsare och gympaledare

Just nu behövs fler högläsare och en som kan hålla i lättare sittande gympa i Hjärup.

– Vi har precis utbildat åtta seniorer i skolan. Nu behöver vi högläsare på särskilt boende.

– I Hjärup behöver vi en frivillig som kan leda gympapass för sittande
motionärer, både i rullstolar och för dem som har svårt att stå ett helt gympapass. Kontakta mig du som har tid över och är intresserad av att göra en medmänsklig insats, uppmanar Taina.

Kontakt

Medelpunkten och Taina Ahola når du på telefon 046-25 12 99.

Text:Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt