Ponnyridning ett populärt sportlovsnöje

Massor av barn ville prova att rida ponnyhäst på Torget på sportlovet. Ponnyridningen blev precis som förra året ett av veckans mest populära nöjen för sportlovslediga barn i Staffanstorps kommun.

Det var Staffanstorps Ridsportförening som ställde upp för andra året i rad med två hästar och bjöd på gratis ponnyridning, i samarbete med Staffanstorps kommun. Samtidigt bjöd PRO och SPF som vanligt på varm choklad med vispgrädde i tältet.

Trots den kyliga vinden vandrade många förskoleavdelningar och fritidshem i Staffanstorp hela vägen till Torget på torsdagen för att få prova att rida ponnyhäst.

Lådbilsrally i morgon

På Torget arrangeras skojiga saker för de mindre barnen hela veckan och på fredag avslutas sportlovsveckan med stort lådbilsrally 9.30-11.30 med 25 förskole- och fritidshemsavdelningar som just nu bygger ihop sina lådbilsbyggsatser som de fått av kommunstyrelsen. PRO och SPF bjuder alla på varm choklad så långt den räcker även på fredag.

Mera aktiviteter

Det händer mycket mera under årets sportlov i Staffanstorps kommun. Fritidsgårdarna erbjuder aktiviteter för alla lediga skolbarn; utflykter, LAN, fotbollsturnering, breakdance, baka semlor och mycket annat roligt och biblioteken i Staffanstorp och Hjärup erbjuder ett digert sportlovsprogram.
Se mer sportlovsinformation här på staffanstorp.se

Text och bild: Ivar Sjögren