Succé för lådbilsrallyt på Torget!

Torget i Staffanstorp omvandlades på fredagsförmiddagen till alla barns egen formel 1-bana med start och mål, depå, avspärrningar, halmbalar, tidtagare, riktig målflagga.

En jättepublik på hundratals barn flankerade ”racerbanan för att heja fram sin förskolas eller sitt fritidshems lådbil när Staffanstorps kommun på fredagen genomförde kommunens första lådbilsrally som en final på aktiviteterna för de mindre barnen på Torget under sportlovet.

Men det var garanterat inte det sista lådbilsrallyt:

– Detta gör vi om, lovade kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson på stående fot när han delade ut vinstpokalerna till de båda vinnande avdelningarna förskolan Lilla Emilia som körde banan på tiden 17,60 och fritidshemmet Baldersskolans Lilla Fritids som körde banan på tiden 11,93.

Med en enorm entusiasm och glädje har förskolor och fritidshem tagit sig an utmaningen att bygga en lådbil av den byggsats de fått av kommunen efter att ha anmält intresse och därefter komma till Torget och delta i tävlingen.

Totalt körde 23 lådbilar i tolv heat och det hela blev en jättesuccé. Alla var
jättenöjda med sportlovets avslutningsaktivitet på Torget.
PRO och SPF bjöd på varm choklad och hade massor att göra i tältet med att servera över 300 barn innan barnen ställde sig vid avspärrningarna för att heja fram sina bilar i loppet.

På Torget har skojiga saker arrangerats för de mindre barnen hela veckan, med tipspromenad med seniorerna, leksaksloppis, leksaksinsamling, grillning med scouterna, ponnyridning och så slutligen lådbilsrally. Och varm choklad till alla barn fyra av dagarna.

Text:Ivar Sjögren