Unga Sophie Bell visas i Staffanstorp

Den hyllade svenska långfilmen Unga Sophie Bell ger sig ut på CineSkåne-turné och kommer till Staffanstorp tisdagen den 24 februari kl. 18.30. Regissören Amanda Adolfsson kommer också hit och samtalar med publiken vid filmvisningen. Fri entré!

Unga Sophie Bell

Efter studenten börjar äntligen det hisnande livet! Så tänker bästa vännerna Sophie (Felice Jankell) och Alice (Hedda Stiernstedt) om den stundande flytten till Berlin. Men planerna krossas när Alice försvinner under oklara omständigheter. I rollerna syns även Iggy Malmborg (Nånting måste gå sönder) och tyska stjärnskottet Jella Haase.

Unga Sophie Bell är Amanda Adolfssons efterlängtade långfilmsdebut och är en vacker berättelse om en vänskap som är så intensiv att den överglänser allt – och vad som händer när den spricker. Filmen är den andra som erhållit Stockholms filmfestivals långfilmsstipendium och visades på Stockholms filmfestival 2014 där både Felice Jankell och Iggy Malmborg var nominerade till årets Rising Star.

Unga Sophie Bell är inspelad under våren 2014 i Ystad, Malmö och Berlin. Filmen hade biopremiär över hela landet den 23 januari 2015 och har fått mycket medial uppmärksamhet och mottagit många positiva recensioner. Amanda Adolfsson är utbildad filmregissör på Dramatiska Institutet.

Unga Sophie Bell är Amanda Adolfssons långfilmsdebut. Filmen visas i    hörsalen på Staffanstorps bibliotek och det är fri entré!

CineSkåne är ett regionalt spridningsprojekt för film som genomförs av samarbetsparterna Film i Skåne, Folkets Bio Malmö och ABF Skåne. Lokal arrangör är Kultur & Fritid Staffanstorps kommun.