Fredrik Gerttens film ”Bikes vs Cars” visas i Staffanstorp 7/4

Den uppmärksammade svenska dokumentärfilmen Bikes vs Cars av Fredrik Gertten ger sig nu ut på CineSkåneturné till åtta skånska orter och tisdagen den 7 april kl.18.30 visas filmen i Staffanstorp, i bibliotekets hörsal. Det är fri entré!   

Personal från Stadsbyggnadskontoret finns på plats för att samtala med publiken och berätta om trafikmiljön här i kommunen.

Cykeln är en fantastisk uppfinning med kraft att förändra världen. Aktivister och politiker runt om i världen försöker bryta sig fria från bilberoendet, men samtidigt har det aldrig sålts fler bilar i världen än idag.

Bilist mot cyklist i Fredrik Gerttens nya film

Filmen skildrar en global kris vi alla innerst inne vet att vi måste tala om: Klimatet, jordens resurser, städer där all yta är slukad av bilar, ett ständigt växande, smutsigt, bullrande trafikkaos. De mäktiga intressen som tjänat på privatbilismens framväxt investerar miljarder varje år på lobby och reklam för att skydda sina affärer. I filmen möter vi aktivister och tänkare som kämpar för bättre städer. De vägrar sluta cykla trots att allt fler dödas i trafiken. Varför inte ta cykeln till visningen av denna bioaktuella film!

Arrangörer är CineSkåne i samarbete med de lokala arrangörerna Staffanstorps kommun, Staffanstorps Naturskyddsförening och Staffanstorps Cykelklubb.