Res kollektivt i hela kommunen

Buss. Foto: Staffanstorps kommun

Visste du att du kan resa kollektivt även om du bor långt från fasta busslinjer och tåg i kommunen?

Utöver de vanliga bussarna och tågen som trafikerar Staffanstorps kommun finns det ytterligare två finmaskiga nät av kollektivtrafik inom kommunen, kallat närtrafik och beställningstrafik. Rutterna trafikeras av taxibilar och beställs i förväg via telefon.

Närtrafikens linjer går till huvudorten Staffanstorp och hämtar vid dörren. Med närtrafik kan du resa till och från till exempel Vragerup, Svarthjärup, Flackarp, Lilla Uppåkra, Bjällerup, Esarp, Kornheddinge, Trulstorp, Mölleberga, Grevie, Särslöv och Nordanå.

Beställningstrafiken hämtar vid hållplatser längs de fasta linjerna och även här sker trafiken med taxibilar efter förhandsbeställning.

Linje 101 trafikerar de östra delarna och går från Trulstorp via hållplatser till Storgatan i Staffanstorp. Linje 102 går på samma vis från Hjärup till Staffanstorp. Linje 127 går från och till hållplats Tyska krogen på Malmövägen, där den ansluter till Malmöbussen via hållplatser i Görslöv, Nordanå, Särslöv, Grevie, Nevisborg till Storgatan i Staffanstorp. Mest utnyttjad är linje 102 Staffanstorp-Hjärup, som på sommaren förlängs till Lomma och då även är en populär badbuss.

Alla har rätt att utnyttja både närtrafik och beställningstrafik som bokas på 0771-77 44 99 minst två timmar i förväg.

Linjerna och tidtabellerna finns på Skånetrafikens hemsida. Skånetrafikens biljettpriser gäller och alla slags Jojokort kan användas. Närtrafiken finansieras av Region Skåne och beställningstrafiken finansieras av Staffanstorps kommun.

Länkar till webben

Här når du Skånetrafikens reseplanerare för beställningstrafik på linjerna 101, 102 eller 127 i Staffanstorps kommun.

Karta och tidtabell över närtrafiken i kommunen finner du här >>

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt