Stormtrivs redan i Vikhem

I december flyttade Stefan, Ulrika, Robin och Frida Pusztai in i sin nya villa som de första fribyggarna på Vikhem. I sommar börjar de anlägga trädgården.

– Vi stortrivs redan, säger familjen. Nu ser vi fram emot att snart få litet fler grannar.

I mitten av juli förra året började de bygga sin villa och på luciadagen flyttade de in i sin enplansvilla på 164 kvm. Villan har öppen planlösning, altan mot solnedgången i väster och ett planerat däck mot soluppgången i öster. Det ska även bli ett stort träddäck i väster.

– Vi är jättenöjda med vårt nya boende. Det känns fantastiskt, särskilt som vi satt vår prägel på huset. Vi har ritat det själva tillsammans med en arkitekt. Stefan är snickare till yrket och i höst börjar sonen Robin också
utbilda sig till snickare på gymnasieskolan i Lund.

– Robin och jag har gjort allt snickeriarbete invändigt tillsammans och bland annat lagt parkettgolv i alla rummen, berättar Stefan.

– Inte i badrummet, skojar Ulrika. De första månaderna i huset var
litet tuffa.
– Vi flyttade in i december men fick inte TV och bredband förrän i mars eftersom vi beställt fiber och det drog ut på tiden, berättar paret. Vi fick låna en bordsantenn av fiberföretaget så vi fick in fyra kanaler.
– Vi vuxna klarade oss bra, vi hade att göra ändå, men barnen är beroende av internet för sin skolundervisning.

I Robin och Fridas skola hanteras mycket i undervisningen över en webbportal. Det blev problematiskt en tid.

– Vi fick stanna kvar i skolan och plugga på seneftermiddagarna. Eller åka hem till farmor och farfar och plugga, berättar de. Men nu är allt detta löst.

– I sommar ska vi börja skapa vår trädgård. Det blir mur, prydnadsgräsmatta och buskar.

– Då får vi användning för presentkorten på Tirups Örtagård och Hvilan AB som vi som de första fribyggarna fick ta emot på Vikhemsdagen förra sommaren. Dem har vi sparat tills nu, när det är dags att anlägga
trädgården, berättar den nöjda fribyggarfamiljen Pusztai.

Text:Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt