Skånes bästa fotbollsungdomar till Staffansvallen

För fjärde sommaren i rad tränar 255 av Skånes allra mest talangfulla ungdomsfotbollsspelare på Staffansvallen i Staffanstorp.

Skånes fotbollförbund arrangerar den 13-19 juni Skånelägret, en manifestation för skånsk ungdomsfotboll. Ungdomarna samlas för träning, fotbollsutbildning och matcher.

– Det är skånska 14-16-åringar från ett 50-tal klubbar som kommer, säger utbildningsansvarige Lars Eiswohld på Skånes fotbollförbund.

Den 12-15 juni kommer 120 flickor och den 15-18 juni kommer 135 pojkar. Även en grupp duktiga fotbollsungdomar från Blekinge är inbjudna till träning och matcher under perioden. Syftet är att i första hand utbilda och stimulera talangfulla spelare och instruktörer, men lägret är även en start för distriktslagsverksamheten för 14-åringarna.

Orsaken till att Skånelägret återvänder till Staffansvallen varje år beskriver Lars Eiswohld så här:

– Det är svårt att hitta bättre förutsättningar i Skåne. Tillgången till flera planer koncentrerat, med tre konstgräsplaner, närhet till Hagalidskolan där ungdomarna äter och bor och en jättefin service är helt avgörande.

Beröm till Staffanstorp

– Jag vet ingen annan kommun i samma storlek som gjort liknande satsningar med konstgräsplaner och klubbhus, det är fantastisk att föreningarna får sådana förutsättningar, säger Lars Eiswohld.

– Vi inom Skånes Fotbollförbund är mycket glada för detta, mest för klubbarnas skull, men även för att vi kan vara med ibland och nyttja planer och klubbhus när vi behöver.

– Uppåkravallen är ett alternativ om vi skulle behöva utvidga i en framtid och vi har planer på att genomföra övernattningsläger för våra distriktslag i Hjärup.

– Vi är mycket glada över att Skånelägret återvänder för fjärde året i rad. Att få vara värd för detta fotbollsevenemang är en stor inspiration för våra föreningar och sätter Staffanstorp på den svenska fotbollskartan. Det visar också att vår satsning på idrottsplatser i kommunen är helt rätt, säger kultur & fritidschef Mats Schöld.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt