Irländsk festival i Hjärup 26-27 juni (2015)

Staffanstorps kommun bjuder för fjärde året i rad på irländsk musikfestival på torget i Hjärups Jakriborg. Två dagars festival med irländsk folkmusik och direkt från Kerry County på Irland kommer tolvmannagruppen Kilcummin Comhalters Group med musiker och dansare. Fri entré!

Fyra år i rad har ett irländskt folkmusikmöte och musikfestival skapats på Torget i Jakriborg i Hjärup med kända irländska artister på besök och svenska/skånska musiker som spelar irländsk folkmusik.

Alla som gillar irländsk folkmusik är välkomna, staffanstorpare, hjärupsbor, boende i grannkommuner och andra besökare. Det är fri entré och torgserveringen är öppen med mat och dryck från kl. 13 till 24 båda dagarna och underhållning i serveringen från kl. 14 och från stora scenen från kl. 17.

Den populära irländska musikfestivalen är ett unikt samarbete mellan de två vänorterna Staffanstorps kommun och staden Killarney i Kerry County på Irland. De båda festivalskvällarna är olika komponerade.

Årets musikaliska höjdpunkter är gästande Kilcummin Comhalters Group från Kerry County på Irland som uppträder som kvartett på fredagen och vars tolv medlemmar ger sin stora musik- och dansshow på lördagskvällen.

Först ut på stora scenen kl. 17 på fredagskvällen är Staffanstorps eget Husbandet. Därefter är det kl. 18 dags för Kilcummin Comhalters Quartet och sedan det kända västkustbandet West of Eden från Göteborg på fredagen. Allra sist, mellan kl. 22 och 23.30, underhåller trubadur Johan Ström i serveringen fram till stängningsdags.

För lördagens irländska underhållning svarar först den lokala gruppen Irish Sidekick på eftermiddagen, därefter spelar gruppen Ápagaget från Lund, innan det är dags för festivalens stora höjdpunkt, de tolv irländska musikerna och dansarna i Kilcummin Comhalters Group från Kerry County som bjuder på sin stora musik- och dansshow. Som avslutning på lördagen underhåller den tempofyllda folkmusikgruppen Toddy Boys från Malmö/Ystad med massor av energi och svängig irländsk och amerikansk folkmusik på repertoaren.

Program för Irländska festivalen i Jakriborg 2015

Fredagen 26 juni

Torgserveringen är öppen kl. 13-24

Ca 14-17. Trubadur Martin Arnold underhåller i serveringen.

Kl. 17-18 Afterwork med Husbandet, Staffanstorp. Stora Scenen

Kl. 18-20 Kilcummin Comhalters Quartet, Irland. Stora scenen

Kl. 20-22 West of Eden, Göteborg. Stora scenen

Ca 22-23.30 Trubadur John Ström underhåller i serveringen.

Alla tider är cirkatider.

Lördagen 27 juni

Torgserveringen är öppen kl. 13-24

Ca 14-17 Irish Sidekick, Staffanstorp, underhåller i serveringen

Kl. 17-18.30 Ápagaget, irländsk folkmusik, Lund. Stora Scenen

Kl. 18.30-21 Stor irländsk musik- och dansshow med 12-mannabandet Kilcummin Comhalters Group, Irland. Stora scenen

Kl. 21-23.30 Folkmusikgruppen Toddy Boys, Malmö/Ystad. Stora scenen

Alla tider är cirkatider.

Arrangörer

Irländsk festival i Jakriborg 2015 är ett samarbete mellan Staffanstorps och Killarney kommuner, Uppåkra IF, Henry Lee Restaurang AB, Hjärups Bageri & Café samt Jakri AB.