Över 700 kom till allsångståget, quizz och visor i gröngräset

Mer än 700 personer slog sig ner på bänkar, stolar  och filtar i gröngräset för att njuta av Linda Lundqvist, Husbandet och Petra Haraldsons Trio när Staffanstorps kommun bjöd sina medborgare på en helkväll med allsång och visor i Balders Hage på torsdagen den 23 juli.

Kvällen inleddes redan kl 18 då Mi & Ni öppnade sin tillfälliga parkservering. Klockan 19 stod Husbandet på scen med en live-quizztävling som lockade en bra bit över 100 deltagare. Tio personer hade alla rätt och av dessa drogs tre som vinnare. Vinnarna var Kerstin Olsson, Lisbeth Bengtsson och Stefan Olofsson.

Därefter drog Linda Lundqvist igång sitt populära allsångsprogram och publiken sjöng med av hjärtans lust under nästan en och en halv timme, innan det var dags för före detta staffanstorpstjejen Petra Haraldson att bjuda på sina visor.

Petra Haraldson Allsång 2015 Foto:Ivar Sjögren

Petra bodde i Staffanstorp mellan 1997 och 2005 innan hon flyttade till Västervik för att gå visutbildningen vid Gamleby Folkhögskola. Nu satsar hon på en egen karriär som vissångerska och turnerar land och rike runt med sin trio.

Kvällen avslutades med att Husbandet spelade ett litet knippe irländska, skånska och danska visor.

Text:Ivar Sjögren