Upplev Ystad Military Tattoo i Staffanstorp!

Grekiska flottans musikkår Foto & Licens :Ystad Military Tattoo

Fredagen den 7:e augusti kl. 14 får vi fint besök i Staffanstorp. Då gästas Balders hage av tre musikkårer – den berömda musikkåren Grekiska flottans musikkår som spelat både vid de första moderna olympiska spelen i Athen 1896 och vid invigningen av OS i Athen 2004 , Polska flygvapnets musikkår samt Marinens ungdomsmusikkår.  Fri entré!

Konserten börjar ca klockan 14 i Balders hage i Staffanstorp pågår i ca en och en halv timme.

Alla tre orkestrarna deltar i Ystad International Military Tattoo 6-8 augusti och besöker fredagen den 7 augusti Balders Hage i ett samarbete mellan Ystad International Military Tattoo och Staffanstorps kommun. Kom och njut av god musik föreställningen är gratis.

Grekiska flottans musikkår

Musikkåren bildades redan 1880 och bestod då av 22 frivilliga musiker. Man spelade faktiskt vid invigningen och avslutningen av de första moderna olympiska spelen i Athen 1896! Även vid de olympiska spelen i Athen 2004 deltog man i invigningen. Musikkåren är stationerad i Athen. Chef är kommendörkapten Georgios Tsilimparis.

Polska flygvapnets musikkår Foto & Licens: Ystad military tattoo

Polska flygvapnets musikkår

Polska flygvapnets musikkår är till vardags stationerade i staden Poznan i västra Polen. Musikkåren har besökt bland annat Belgien, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Ryssland, Italien, Danmark och Kina. Man har en bred repertoar och har fått en rad utmärkelser. 1993 spelade man för den  polskfödde påven Johannes Paulus II.

Marinens ungdoms musikkår Foto & Licens: Ystad Military Tattoo

Marinens ungdomsmusikkår

Marinens ungdomsmusikkår grundades 2002 som ideell förening i samarbete med Marinens musikkår och Försvarsmusikcentrum. De är en symfonisk blåsorkester med militär prägel. Musikkåren har huvuddelen av sin repetitionsverksamhet i örlogsstaden Karlskrona, men medlemmarna kommer från alla delar av landet.

FAKTA

Ystad International Military Tatto är en ideell förening som värnar om det militärmusikaliska arvet i Sverige. Huvudsponsor är Sparbanken Skåne och Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.