Uppåkradagen – en smakresa till järnåldern

Söndagen den 30 augusti (2015) är det återigen dags för Uppåkradagen. Programmet för Uppåkradagen är i år mer gediget än någonsin! I år har vi utökat föreläsningsserien, och har fler aktiviteter för hela familjen. Det är gratis att delta i evenemanget.

Besök Uppåkra och ta reda på reda på vad man åt i järnålderns Uppåkra. Kanske vill du även smaka på ”järnåldersbröd”, rostade rovor och grillad ”Kittelorm” (specialtillverkad Uppåkrakorv). Barnen kan även testa på hur det är att vara arkeolog eller lyssna på Erik Magntorn som läser ur sin äventyrsberättelse ”På uppdrag i Uppåkra – mellan liv och död”. Här kommer även finnas möjlighet att gå på tipspromenad, visningar och föreläsningar med mera.

Baka ”järnåldersbröd”, rosta rovor och grilla ”Kittelorm” (specialtillverkad Uppåkrakorv)

Samtliga ingredienser för ”järnålderslunchen” är valda med grund i vad som hittats i det arkeologiska materialet i Uppåkra. I samarbete med Uppåkra Scoutkår.

Tidsmaskinen

Upptäck Uppåkra med virtuell guide i din SMARTA telefon! I år lanseras tre nya slingor.

Tipspromenad

Slingan går runt fornlämningsområdet.

Läs hela programmet på Uppåkras webbplats>>